Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

JP climatenet

Tjänsten för dig som behöver lättillgänglig kunskap om klimatfrågor i juridiken.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill testa så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Stöd inom klimatfrågor

JP Climatenet ger dig en bred bevakning av klimatjuridiken och alltid tillgång till senaste nytt på klimatområdet. Våra egna jurister och våra experter från bland annat advokatbyråer och domstolar vägleder dig genom rättsområdet. Med hjälp av djupgående analyser och domsreferat får du stöd med juridiska frågor som berör klimatomställningen. Tjänsten riktar sig främst till dig som är advokat, biträdande jurist, bolagsjurist, jurist inom offentlig sektor eller annan rådgivare.

Omfattande bevakning av rättskällor och vägledande dokument

I tjänsten finns ett stort antal rättskällor och vägledande dokument för att du ska få en bred tillgång till det underlag du behöver i ditt dagliga arbete. Här hittar du det mesta inom klimatjuridiken, till exempel information om finansierings- och rapporteringskrav, utsläppsreglering, energiomställning och klimatanpassning.

Det här får du tillgång till

  Expertanalyser

  Domsreferat

  Omvärldsbevakning

  Lagar och regler

  Domar och beslut

  Vägledande dokument

  Förarbeten

  Ämnesguide

Författare

Anja Ipp

Co-Founder, Climate Change Counsel

Annette Magnusson

Co-Founder, Climate Change Counsel

Maria Fogdestam Agius

Partner, Westerberg & Partners

Mattias Goldmann

Grundare och VD, 2030-sekretariatet

Sara Magnéli

ESG Counsel, Advokatfirman Cederquist

Skapa utredningar direkt i tjänsten

Med utredningsverktyget kan du bearbeta allt juridiskt material direkt i tjänsten. Verktyget passar exempelvis för att göra rättsutredningar, dokumentera pågående projekt eller skapa egna mallar och checklistor för interna processer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och sökordsbevakning

På måndagar och torsdagar får du ett redaktionellt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna i tjänsten. Och med hjälp av sökordsbevakningen har du möjlighet att skräddarsy ditt eget informationsflöde för exempelvis specifika lagrum, ämnen eller företeelser.

Hitta rätt material med ämnesguiden och vår sökmotor

Ämnesguiden ger dig en ämnessorterad genomgång av juridiken inom miljöområdet. Du får pedagogiska texter och länkar till relevant material i tjänsten. Som vanligt hittar du även materialet med vår kraftfulla sökmotor.

Redaktör

Martina Gelotte

Redaktör, jurist