Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

eu JP eunet

Informationstjänsten för dig som berörs av EU-​rätt i ditt arbete och behöver hålla dig uppdaterad inom rättsområdet.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill testa så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Stöd inom EU-frågor

Behöver du en omfattande EU-bevakning inom ett eller flera områden? JP EUnet håller dig uppdaterad med det senaste inom området EU-rätt och ger dig en daglig bevakning av den senaste EU-lagstiftningen, rättspraxisen och nyheterna. Tjänsten har flera viktiga funktioner som gör den ovärderlig för dig som arbetar med frågor som för EU och Sverige samman. Våra egna jurister och experter inom till exempel upphandlings-, IT- och miljöfrågor delar med sig av klargöranden och informativa texter. Med hjälp av referat och djupgående analyser får du stöd i handläggning och beslutsfattande.

Bred bevakning av EU-rätten

Med tjänsten får du en omfattande bevakning och orientering av EU-rätten. Du får tillgång till en juridisk bank av lagstiftning, rättspraxis, förberedande rättsakter och andra dokument från till exempel EU-kommissionen. I tjänsten lyfter vi särskilt fram frågor som rör miljö, konkurrens, upphandling, IT och immaterialrätt. Men det finns även mycket mer för den som vill ha det.

Det här får du tillgång till

  Lagar och regler

  Domar och beslut

  Domsreferat

  Expertanalyser

  Omvärldsbevakning

  Förberedande rättsakter

  Vägledande dokument

  Ämnesguide

Experter

Conny Larsson

Advokat, Advokatfirman Singularity Law AB

Hans Sundberg

Rättssekreterare

Jerker Olsson

Senior expert vid EU-domstolens direktorat för...

Magnus Schmauch

Rådgivare på Finansinspektionen

Skapa utredningar direkt i tjänsten

Med utredningsverktyget kan du bearbeta allt juridiskt material direkt i tjänsten. Verktyget passar exempelvis för att göra rättsutredningar, dokumentera pågående projekt eller skapa egna mallar och checklistor för interna processer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och sökordsbevakning

På måndagar får du ett redaktionellt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna i tjänsten. Och med hjälp av sökordsbevakningen har du möjlighet att skräddarsy ditt eget informationsflöde för exempelvis specifika lagrum, ämnen eller företeelser.

Hitta rätt material med ämnesguiden och vår sökmotor

Ämnesguiden ger dig en ämnessorterad genomgång av juridiken inom EU-området. Du får pedagogiska texter och länkar till relevant material i tjänsten. Som vanligt hittar du även allt material med vår kraftfulla sökmotor.

Redaktör för JP EUnet

Jonatan Nordlander

Redaktör, jurist

Kom igång redan idag

Prova gratis

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom eu-rätt och internationell rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Tjänster

Nyheter

EU-domstolen har till slut svarat på Landesgericht Berlins frågor rörande användningen av så kallad EncroChat-bevisning. Vår expert Hans Sundberg går i denna analys igenom avgörandet.

4 jun 2024

Regeringen har fattat beslut om ett förbud mot användning av växtskyddsmedel på bland annat lekplatser och i parker.

12 apr 2021