suitcase JP migrationsnet

Tjänsten för dig som arbetar med rättsområdet på advokatbyrå, domstol eller myndighet.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill test så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Stöd inom migrationsfrågor

I JP Migrationsnet hittar du det juridiska grundmaterial du behöver som beslutsunderlag. Vi ger dig ständig tillgång till rättskällor, vägledande dokument och dagliga uppdateringar om de senaste nyheterna i rättsutvecklingen. Våra jurister och erfarna experter gör ett kvalificerat urval av informationen och hjälper dig att hitta rätt inom området. Med hjälp av referat och djupgående analyser får du ett viktigt stöd i ditt arbete. Tjänsten passar för dig som arbetar med rättsområdet på till exempel advokatbyrå, domstol eller myndighet samt för dig som arbetar med asyl- eller integrationsfrågor i en kommun eller frivilligorganisation.

Komplett bevakning av rättsområdet

I tjänsten hittar du allt om migrationsrätt – bland annat asyl, integration, ensamkommande barn, diskriminering, utvisning, avvisning, utlämning, medborgarskap, pass och ID-handlingar, uppehållstillstånd, uppehållsrätt, förvar, folkbokföring, bistånd, kostnader, ersättningar, Schengensamarbetet och många andra nationella och internationella frågor.

Det här får du tillgång till

  Expertanalyser

  Domsreferat

  Omvärldsbevakning

  Lagar och regler

  Domar och beslut

  Förarbeten

  Vägledande dokument

  Ämnesguide

Experter

Carin Jahn

Kammarrättsråd, Kammarrätten i Stockholm

Ester Herlin-Karnell

Professor i EU-rätt vid Göteborgs universitet

Håkan Sandesjö

F.d. generaldirektör Utlänningsnämnden samt t.f...

Skapa utredningar direkt i tjänsten

Med utredningsverktyget kan du bearbeta allt juridiskt material direkt i tjänsten. Verktyget passar exempelvis för att göra rättsutredningar, dokumentera pågående projekt eller skapa egna mallar och checklistor för interna processer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och sökordsbevakning

På måndagar får du ett redaktionellt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna i tjänsten. Och med hjälp av sökordsbevakningen har du möjlighet att skräddarsy ditt eget informationsflöde för exempelvis specifika lagrum, ämnen eller företeelser.

Hitta rätt material med ämnesguiden och vår sökmotor

Ämnesguiden ger dig en ämnessorterad genomgång av juridiken inom hela migrationsområdet. Du får pedagogiska texter och länkar till relevant material i tjänsten. Som vanligt hittar du även allt material med vår kraftfulla sökmotor.

Redaktör för JP Migrationsnet

Jenny Blomqvist

Redaktör, jurist

Lydia Ekvall

Redaktör, jurist

Kom igång redan idag

Prova gratis

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom migrationsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Tjänster

  • JP Migrationsnet

    Tjänsten för dig som arbetar med rättsområdet på advokatbyrå, domstol eller myndighet.
  • JP RättsfallsnetMigration

    Rättsfallstjänsten ger dig tillgång till alla domar från migrationsdomstolarna.

Nyheter

I den här analysen redogör Håkan Sandesjö för de ersättningar som finns när det gäller mottagandet av ensamkommande barn och unga.

24 mar 2020

Förra året ansökte 11 745 ungdomar om uppehållstillstånd enligt den nya gymnasielagen. Hittills har strax över 5 200 personer fått sin ansökan godkänd.

15 jan 2019

I två nya domar från Migrationsöverdomstolen konstaterar de att den nya gymnasielagen får tillämpas.

25 sep 2018