Juridisk rådgivning

Vi erbjuder allt från enkel och effektiv juridisk rådgivning online där vi besvarar dina frågor via mail till mer omfattande konsultuppdrag som anpassas specifikt efter era önskemål. Våra erfarna jurister har gedigen ämneskunskap och erfarenhet från domstolar, myndigheter, företag och organisationer. Bland våra kunder finns ett stort antal kommuner och myndigheter men även många privata företag och organisationerI dagsläget tar vi tyvärr inte frågor från privatpersoner.

Mer omfattande problem kan vi förebygga eller lösa genom rådgivning på plats hos er, via mail, telefon, videokonferens eller webinar. Vi kan bland annat hjälpa er med att granska och upprätta rättsutredningar, planer, avtal och dokumentmallar samt ge stöd vid verksamhetsöversyn, beslutsfattande, förhandlingar och överklaganden. Konsultuppdrag erbjuder vi inom följande områden:

  • Samhällsbyggnad
  • Skoljuridik
  • Socialrätt
  • Upphandling

Är ni många i er organisation som behöver kompetensutveckling? Vi kan skräddarsy en utbildning till er. Kurserna kan omfatta alltifrån enstaka halvdagar till löpande kurstillfällen under en längre tid.

För er som är medlemmar i SKL finns nu möjligheten att avropa juridiska tjänster från oss genom ett nationellt ramavtal. Ramavtalet täcker in flera rättsområden och ska tillgodose behov av juridiska tjänster och experthjälp hos enskilda upphandlande myndigheter. För speciell förvaltningsrätt är JP Infonet den leverantör som rangordnas på första plats i samtliga regioner och för allmän förvaltningsrätt rangordnas vi som nummer två i regionerna Mitt och Norr. 

Vill ni avropa juridisk rådgivning?
Vill er myndighet avropa rådgivning från JP Infonet anmäler ni det inledningsvis på SKL Kommentus hemsida. Hör med upphandlingsansvarig i din organisation om beslut finns om avrop på det här ramavtalet. Beställningen görs sedan direkt till Simon Jernelöv på telefon 08-120 99 024 eller e-post simon.jernelov@jpinfonet.se.

Rådgivning online

Arbetar du i ett företag eller en kommun och behöver svar på enstaka frågor är du välkommen att använda vår rådgivning online där du kan maila din fråga. Frågorna besvaras av våra jurister och vi återkommer alltid till er om vi bedömer att frågan behöver en djupare utredning i form av ett konsultuppdrag. Priset för juridisk rådgivning online är 1700 kr per timme, exklusive moms och vi debiterar ett minimiarvode om 30 minuter. Om vi bedömer att tidsåtgången kommer att överstiga en timme återkommer vi med en tidsuppskattning innan frågan besvaras. I dagsläget tar vi tyvärr inte frågor från privatpersoner.

Vi erbjuder rådgivning online inom följande områden:

  • Arbetsrätt
  • Miljörätt
  • Samhällsbyggnadsjuridik
  • Skoljuridik
  • Socialrätt
  • Upphandlingsrätt 

Kontakta oss gärna så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa just er!

E-postradgivning@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 462 65 60