Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

IT-rätt

Juridiskt stöd inom IT-rätt och dataskydd

IT-rätt är ett juridiskt begrepp som omfattar alla aspekter av informationsteknologi (IT) och sträcker sig över flera olika rättsområden, såsom teknik-, media-, telekommunikations-, integritets- och dataskyddsrätt. Trots att begreppet IT-rätt ännu inte är tydligt definierat i lagstiftningen eller i rättstillämpningen, spänner det över användningen av datorer och internet vid hantering av information, telekommunikation och olika medieformer. Inom detta område är vår expertis djup och vår erfarenhet bred.

Vi strävar efter att tillhandahålla det juridiska stöd och den expertis som behövs för att du ska kunna fatta juridiskt korrekta beslut, oavsett vilken sektor du arbetar inom – vare sig det är inom offentlig sektor, rättsväsendet eller privat verksamhet.

Med hjälp av JP ITnet kan du snabbt och enkelt söka efter relevanta lagar, förarbeten, praxis, vägledande dokument och nyheter inom rättsområdet. Vi erbjuder även juridisk rådgivning samt kurser inom IT-rätt och dataskydd för att ytterligare stödja dig i ditt arbete och möjliggöra en fördjupad förståelse av ämnet. Dessutom tillhandahåller vi ett omfattande webbkursbibliotek inom IT-rätt, som ger dig en flexibel, effektiv och lättillgänglig kompetensutveckling.