antique-building JP förvaltningsnet

Tjänsten för dig som arbetar med förvaltningsrättsliga frågor såväl inom privat som offentlig verksamhet.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill test så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Stöd inom förvaltningsfrågor

Med JP Förvaltningsnet får du en fullständig bevakning av den allmänna förvaltningsrätten och tillgång till de senaste lagändringarna och domarna. Tjänsten innehåller samtliga rättskällor och vägledande dokument och ger dig ett heltäckande beslutsunderlag. Vår redaktion med jurister och våra experter från bland annat kommuner och universitet vägleder dig genom rättsområdet. Tjänsten ger dig ett stöd i din handläggning och ditt beslutsfattande exempelvis genom lagkommentarer till förvaltningslagenkommunallagen och en rad andra centrala lagar.

Komplett bevakning av förvaltningsrätten

Vi bevakar vad som händer hos myndigheter och organisationer som Justitieombudsmannen, Justitiekanslern, Datainspektionen samt Sveriges Kommuner och Regioner. Naturligtvis håller vi även koll på riksdag och regering. Du hittar domar och beslut från Högsta förvaltningsdomstolen, kammarrätterna, Högsta domstolen, hovrätterna, Justitieombudsmannen och Justitiekanslern. Här finns även författningar, förarbeten och föreskrifter som rör allmän förvaltningsrätt.

Det här får du tillgång till

  Analyser och referat

  Lagkommentarer

  Omvärldsbevakning

  Lagar och regler

  Domar och beslut

  Vägledande dokument

  Förarbeten

  Ämnesguide

Experter

Conny Larsson

Advokat, Advokatfirman Singularity Law AB

Gastón Fernández Palma

Senior jurist på Finansinspektionen

Johan Larsson

Förbundsjurist, Sveriges Kommuner och Regioner...

Lars Clevesköld

F.d. hovrättsråd, Hovrätten Skåne och Blekinge

Madeleine Marjasin

Skoljurist, Haninge kommun

Natalie Glotz Stade

Rådgivare, JP Infonet

Patrik Kastberg

Bitr. chefsjurist, Region Skåne

Skapa utredningar direkt i tjänsten

Med utredningsverktyget kan du bearbeta allt juridiskt material direkt i tjänsten. Verktyget passar exempelvis för att göra rättsutredningar, dokumentera pågående projekt eller skapa egna mallar och checklistor för interna processer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och sökordsbevakning

På måndagar får du ett redaktionellt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna i tjänsten. Och med hjälp av sökordsbevakningen har du möjlighet att skräddarsy ditt eget informationsflöde för exempelvis specifika lagrum, ämnen eller företeelser.

Hitta rätt material med ämnesguiden och vår sökmotor

Ämnesguiden ger dig en ämnessorterad genomgång av juridiken inom hela förvaltningsrättsområdet. Du får pedagogiska texter och länkar till relevant material i tjänsten. Som vanligt hittar du även allt material med vår kraftfulla sökmotor.

Redaktörer för JP Förvaltningsnet

Maria Bjurholm

Redaktör och rådgivare, jurist

Sonya Friberg

Redaktör, jurist

Så tycker våra kunder

  • "JP infonet är min bästa kollega på jobbet!" Katarina Ekroth, Kommunjurist - Upplands-​Bro kommun

  • "Styrkan är kundsupporten, alltid fantastisk bra hjälp och stöd oavsett vem jag vänder mig till" Per Ekman, Utredare - Socialförvaltningen, Vänersborg kommun

Kom igång redan idag

Prova gratis

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP RättsfallsnetSekretess

    JP Rättsfallsnet–Sekretess ger dig tillgång till alla domar om sekretess som avgjorts med stöd av tryckfrihetsförordningen och OSL.
  • JP RättsfallsnetKommunallagen

    Tjänsten ger dig tillgång till alla domar på området. För dig som arbetar med kommunalrättsliga frågor är tjänsten ett värdefullt stöd.