Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Straffrätt

Juridiskt stöd inom straffrätt

Straffrätten reglerar brottsliga handlingar och deras påföljder genom brottsbalken och speciallagar som narkotikastrafflagen. Det krävs ofta komplexa bedömningar eftersom flera brottsbeskrivningar kan appliceras på en handling och olika personer kan vara involverade. Praxis spelar en avgörande roll, och det är viktigt att hålla sig uppdaterad om nya avgöranden. Exempel på frågor inkluderar vad som utgör ett fullbordat brott och när brottsoffrets samtycke är ansvarsbefriande.

Vi strävar efter att tillhandahålla det juridiska stöd och den expertis som behövs för att du ska kunna fatta rättssäkra beslut, oavsett din yrkesroll – vare sig du är advokat, målsägandebiträde, åklagare eller domare.

Med hjälp av våra tjänster får du snabbt och enkelt tillgång till relevanta lagar, förarbeten, praxis, vägledande dokument, lagkommentarer och nyheter inom området. Om du som jurist eller advokat vill ha en omfattande rättsdatabas skräddarsydd för ditt arbete är Juristpaketet en utmärkt lösning. Med det kan du utföra effektiva rättsutredningar med hjälp av lagkommentarer och tillgång till domar från samtliga instanser, kompletterat med en omfattande mängd fördjupande texter såsom expertanalyser, litteratur och mycket mer.