Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

credit-card JP insolvensnet

Tjänsten för dig som arbetar med insolvensrätt på exempelvis advokatbyrå, inkassoföretag, myndighet eller domstol.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill testa så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Stöd inom insolvensfrågor

JP Insolvensnet ger dig en bred bevakning av insolvensrätt och alltid tillgång till de senaste lagändringarna, domarna och besluten på området. Tjänsten är ett arbetsverktyg för att hålla sig à jour med rättsutvecklingen, fatta korrekta beslut och bedriva framgångsrik processföring. Våra egna jurister och experter från bland annat universitet, advokatbyråer och domstolar vägleder dig genom rättsområdet. Tjänsten riktar sig exempelvis till dig som är advokat, biträdande jurist, kredithandläggare, kronofogde, bolagsjurist eller annan rådgivare.

Omfattande bevakning av rättskällor och vägledande dokument

I tjänsten finns ett stort antal rättskällor och vägledande dokument för att du ska få full tillgång till det underlag du behöver i ditt dagliga arbete. Här hittar du en omfattande bevakning av domar och beslut från första instans och uppåt. Tjänsten ger dig även lagkommentarer och analyser skrivna av våra experter för att hjälpa dig tolka rättsläget. Slutligen får du tillgång till vår nyhetsbevakning så att du kan hålla dig uppdaterad kring de senaste händelserna inom området.

Det här får du tillgång till

  Blanketter & checklistor

  Domsreferat

  Domar & beslut

  Expertanalyser

  Frågor & svar

  Förarbeten

  Lagkommentarer

  Lagar & regler

  Omvärldsbevakning

  Vägledande dokument

  Ämnesguide

Författare

Annina H. Persson

Professor i fastighetsjuridik, Institutionen...

Jonatan Schytzer

Jur.dr i civilrätt, Adjunkt vid Uppsala...

Kenneth Nilsson

Specialist Counsel, Advokat

Nils-Bertil Morgell

F.d. verksjurist och rättslig expert vid...

Skapa utredningar direkt i tjänsten

Med utredningsverktyget kan du bearbeta allt juridiskt material direkt i tjänsten. Verktyget passar exempelvis för att göra rättsutredningar, dokumentera pågående projekt eller skapa egna mallar och checklistor för interna processer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och sökordsbevakning

På torsdagar får du ett redaktionellt nyhetsbrev med de senaste uppdateringarna i tjänsten. Och med hjälp av sökordsbevakningen har du möjlighet att skräddarsy ditt eget informationsflöde för exempelvis specifika lagrum, ämnen eller företeelser.

Hitta rätt material med ämnesguiden och vår sökmotor

Ämnesguiden ger dig en ämnessorterad genomgång av juridiken inom det insolvensrättsliga området. Du får pedagogiska texter och länkar till relevant material i tjänsten. Självklart hittar du även materialet med vår kraftfulla sökmotor.

Redaktör

Axel Fahlbeck

Redaktör, jurist

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom insolvensrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Tjänster

Nyheter

HD beviljade resning av AD 2022 nr 26 i ”Emmabodas resningsansökan”. I denna analys undersöker vår expert Jonatan Schytzer det rättsfallet.

15 mar 2024

Frågan rörde om Kronofogdemyndigheten med befriande verkan har utbetalt belopp till annan än den skattskyldige grundat på ett bedrägeri. Domen analyseras av advokat Börje Leidhammar.

15 mar 2024

I princip sedan lagen om företagsrekonstruktion trädde i kraft har det diskuterats hur den kan förbättras. Här analyserar Jonatan Schytzer tre särskilt viktiga förslag i EU:s rekonstruktionsdirektiv.

8 apr 2021