Tjänsten för dig som arbetar med socialtjänstfrågor inom offentlig eller privat verksamhet.

Merparten av Sveriges socialtjänster använder idag JP Socialnet. Den passar också för dig som arbetar med socialrätt på en annan myndighet eller i privat verksamhet. Tjänsten är ett mycket uppskattat verktyg för att få stöd och kunna ta rättssäkra beslut. Tjänsten täcker in alla socialtjänstens områden, bland annat ekonomiskt bistånd, funktionshinder, barn och unga, familjerätt, migration, missbruksvård och äldreomsorg.

Med JP Socialnet får du en komplett bevakning av socialtjänstens juridik och har alltid tillgång till de senaste uppdateringarna. Tjänsten innehåller alla rättskällor och vägledande dokument som du behöver för att få ett heltäckande beslutsunderlag. Här finns också socialtjänstens lagar kommenterade, paragraf för paragraf, bland annat socialtjänstlagen och LVU. Praktiska checklistor vägleder dig i handläggningen och beslutsfattandet. 

Våra egna socialrättsjurister och experter från bland annat kommuner och domstolar guidar dig genom rättsområdet. Med hjälp av referat och djupgående analyser får du stöd i handläggning och beslutsfattande och med nyhetsbrevet håller du dig alltid uppdaterad. Tjänsten innehåller idag över 5 500 analyser och referat inom alla socialtjänstens områden.

Du hittar det du söker via ämnesingångar eller tjänstens mycket kraftfulla sökfunktion. Du kan skapa dina egna utredningar direkt i tjänsten.

Så tycker våra kunder

Heinrich Schöpf
"JP Socialnet ger oss trygghet i arbetet."

Heinrich Schöpf, Tidigare Socialförvaltningen - Falkenbergs kommun

Jane Berggren
"JP Socialnet är lätt att använda, lätt att hitta i och innehåller i stort sett allt man har användning för i det sociala arbetet."

Jane Berggren, Förbundschef - FINSAM

Sofia Lindin
"Vi är jättenöjda!"

Sofia Lindin, Avdelningschef Juridik - Vivida Assistans AB

Gunnar Bern
"Jag är helt beroende av JP Socialnet, världens bästa grej!"

Gunnar Bern, Enhetschef familjerätt - Mölndals stad

Anna Stålnacke
"Att ha tillgång till en tjänst med alla domar inom mitt område och en så kraftfull sökmotor är mycket värdefullt för oss."

Anna Stålnacke, Socialsekreterare - Solna Stad

Venzel Rosqvist
"JP Socialnet är ett mycket bra verktyg i vår verksamhet. Alla handläggare använder det regelbundet för att följa rättslaget."

Venzel Rosqvist, Enhetschef/Senior Adviser - Arbetsmarknadsförvaltningen, Trelleborgs kommun