Tjänsten för dig som arbetar med socialtjänstfrågor inom offentlig eller privat verksamhet.

Merparten av Sveriges socialtjänster använder idag JP Socialnet. Den passar också för dig som arbetar med socialrätt på en annan myndighet eller i privat verksamhet. Tjänsten är ett mycket uppskattat verktyg för att få stöd och kunna ta rättssäkra beslut. Tjänsten täcker in alla socialtjänstens områden, bland annat ekonomiskt bistånd, funktionshinder, barn och unga, familjerätt, migration, missbruksvård och äldreomsorg.

Med JP Socialnet får du en komplett bevakning av socialtjänstens juridik och har alltid tillgång till de senaste uppdateringarna. Tjänsten innehåller alla rättskällor och vägledande dokument som du behöver för att få ett heltäckande beslutsunderlag. Här finns också socialtjänstens lagar kommenterade, paragraf för paragraf, bland annat socialtjänstlagen och LVU. Praktiska checklistor vägleder dig i handläggningen och beslutsfattandet. 

Våra egna socialrättsjurister och experter från bland annat kommuner och domstolar guidar dig genom rättsområdet. Med hjälp av referat och djupgående analyser får du stöd i handläggning och beslutsfattande och med nyhetsbrevet håller du dig alltid uppdaterad. 

I JP Socialnet får du tillgång till: 

  • 39 blanketter och checklistor
  • 1 300 expertanalyser
  • över 5 500 referat
  • över 26 550 domar och beslut

Du hittar det du söker via ämnesingångar eller tjänstens mycket kraftfulla sökfunktion. Du kan skapa dina egna utredningar direkt i tjänsten.

Så tycker våra kunder

"JP Socialnet ger oss trygghet i arbetet."

Heinrich Schöpf, Tidigare Socialförvaltningen - Falkenbergs kommun

"JP Socialnet är lätt att använda, lätt att hitta i och innehåller i stort sett allt man har användning för i det sociala arbetet."

Jane Berggren, Förbundschef - FINSAM

Jag och den organisation jag jobbar för har nu ännu en gång lyckats få Kammarrättens gehör för att rätta en dom från Förvaltningsrätten. Det är faktiskt 5:e gången på senare år som gynnande Förvaltningsrättsdomar ändrats till kommunens fördel i "mina" ärenden - och jag hade inte klarat detta utan JP:s rättsfalls-publiceringar! Dessutom är de gjorda på ett användarvänligt sätt, även för en icke-datanörd.

Kennet Larsson, LSS konsult - CareOn Demand Sociala Tjänster AB

"Vi är jättenöjda!"

Sofia Lindin, Avdelningschef Juridik - Vivida Assistans AB

"Jag är helt beroende av JP Socialnet, världens bästa grej!"

Gunnar Bern, Enhetschef familjerätt - Mölndals stad

"Att ha tillgång till en tjänst med alla domar inom mitt område och en så kraftfull sökmotor är mycket värdefullt för oss."

Anna Stålnacke, Socialsekreterare - Solna Stad

"JP Socialnet är ett mycket bra verktyg i vår verksamhet. Alla handläggare använder det regelbundet för att följa rättslaget."

Venzel Rosqvist, Enhetschef/Senior Adviser - Arbetsmarknadsförvaltningen, Trelleborgs kommun

”Jag uppskattar bredden på nyhetsbrevet och att tjänsten utvecklats och blivit mer individanpassad.”

Per Ekman, Utredare - Socialförvaltningen, Vänersborg kommun

”JP har under åren utvecklat sin databas på ett mycket bra och användarvänligt sätt och kan varmt rekommenderas för dem som inte abonnerar på tjänsten”

Hans Johansson, Utvecklingssekreterare - Göteborgs stad