Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Kurs

Arbetsrätt för chefer – vad behöver du kunna?

Arbetsrätt för chefer – vad behöver du kunna?

Om kursen

Att vara chef är utmanande på många sätt, inte minst i samspelet med medarbetarna. I rollen krävs många gånger att du vet vad som gäller arbetsrättsligt i en viss situation. Vår utbildning i arbetsrätt för chefer är framtagen för att ge dig de verktyg du behöver i din chefsroll.

Kursen ger en grundläggande genomgång i vad som är viktigt att kunna inom arbetsrätt, från anställningens ingående till avslutande. Vi går bland annat igenom vilka rättigheter och skyldigheter du som chef har samt vad du kan förvänta dig av dina medarbetare. Du kommer att få utökad kunskap om vad som gäller vid olika typer av ledigheter, när och hur man förhandlar med fackförbund, hur man hanterar medarbetare som inte presterar och mycket mer.

Målet med kursen är att du ska känna dig trygg i din roll som chef när det gäller arbetsrättsliga frågeställningar och hur du ska hantera olika situationer i praktiken. Under kursen kommer även många praktiska exempel att tas upp och du som deltagare förväntas delta med egna erfarenheter med mera.

För vem passar kursen?

Denna kurs är en del av vår utbildning i arbetsrätt och lämpar sig för dig som har erfarenhet av att arbeta som chef och tar sin utgångspunkt i de lagar och regler som gäller inom privat sektor men där reglerna huvudsakligen även gäller inom offentlig sektor.

Programpunkter

 • Vad är arbetsrätt?
 • - Kortfattad introduktion till arbetsrätten
 • Anställningens ingående
  • - Begränsningar
   - Diskriminering
   - Anställningsformer m.m.
 • Under anställningen
  • - "Att vara chef"
   - Medarbetarnas rättigheter och skyldigheter
   - Arbetsmiljö
   - Ledigheter
   - Fackliga förhandlingar
   - Bristande prestationer
   - Hur gör man detta i praktiken?
 • Avslutande av anställningen
  • - Arbetsbrist, personliga skäl och avskedande
   - Överenskommelser om avslutande av anställning m.m

Kursmaterial

Allt material som tas upp under kurser får du tillgång till via en kursportal. Om du inte sedan tidigare har inloggningsuppgifter så skickas de till dig senast dagen innan kurstillfället.

I samband med kurstillfället får du även tillgång till informationstjänsten JP Arbetsrättsnet, där du hittar ytterligare fördjupande material inom rättsområdet.

Är du jurist får du möjligheten att testa Juristpaketet kostnadsfritt. Paketet innehåller en digital rättsdatabas med lagkommentarer och övrigt juridiskt material du behöver.

Jenny Hellberg

Kursledare

Jenny Hellberg Advokat och partner, Elmzell Advokatbyrå

Jenny Hellberg är advokat och partner på Elmzell Advokatbyrå som är Sveriges största advokatbyrå specialiserad på arbetsrätt och HR-juridik. Jenny har närmare 20 års erfarenhet och är en erkänt uppskattad föreläsare med lång erfarenhet av att hålla kurser inom arbetsrätt och företagsinterna utbildningar.

Tillgängliga kursupplägg

Anmäl intresse

Anmäl intresse

Livesänd/på plats

Kurs: Arbetsrätt för chefer – vad behöver du kunna?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig när det finns ett datum för kursen.

Se vår integritetspolicy
skyddas av reCAPTCHA
Skicka anmälan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt:

Se vår integritetspolicy