Logga in

Glömt ditt lösenord?

Webbinarium: LVU- och LVM-utredningar, att skriva för rekvisiten

Vad är egentligen viktigt att tänka på i tvångsvårdsutredningar? Hur skiljer de sig från ”vanliga” utredningar? Och vad behöver lyftas fram och tydliggöras? I det här webbinariet reflekterar JP Infonets jurister och rådgivare Emma Fall och Linda Wallin kring tvångsvårdsutredningar och sina erfarenheter kring dessa utifrån domstolsprocesser.

Behöver du hjälp med rådgivning inom sociala frågor?

Den här sändningen spelades in i juni 2022. Ny praxis och lagändringar kan ha tillkommit sedan dess.

Emma Fall

Medverkande

Emma Fall Rådgivare, jurist

Emma är juridisk rådgivare på JP Infonet och har även mångårig erfarenhet från socialtjänst i form av arbete som handläggare och chef. Hon är huvudsakligen inriktad på social- och familjerätt, offentlighet och sekretess samt förvaltnings- och kommunalrätt och leder bland annat kurser inom socialrätt

Linda Wallin

Medverkande

Linda Wallin Rådgivare, jurist

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom socialrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

I den här analysen går vår expert Tim Holappa igenom de viktigaste förändringarna som reformen innebär.  

6 maj 2024

I det här fallet bedömer kammarrätten att en kvinna med demenssjukdom och alkoholberoende som hade vistats på behandlingshem hade godtagbara skäl för att inte ansöka om bistånd till hyra i tid.

11 mar 2024

Riksdagen har röstat ja till nya regleringar för att förbättra skyddet för och stödet till personer som behöver skyddat boende. Lagändringarna börjar gälla den 1 april 2024.

7 mar 2024