Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Förslag om auktorisationssystem för e-legitimering och digital post

forvaltning-Auktorisationssystem-for-e-legitimering-och-digital-post-huvudbild.jpg

Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen med förslag om att införa en lag om auktorisationssystem för e-legitimering och digital post. Lagen föreslås börja gälla den 1 januari 2024. 

Regeringen föreslår att valfrihetssystem för tjänster för e-legitimering ska ersättas med auktorisationssystem. Regeringen föreslår också i propositionen att även digital post ska erbjudas via auktorisationssystem.

I väntan på riksdagens beslut förbereder Digg för uppdraget att vara tillhandahållande myndighet av auktorisationssystem. Det kommer vara en införandeperiod från fattat beslut till dess att alla förutsättningar för auktorisationssytemet finns på plats.

Publicerad 9 okt 2023

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom förvaltningsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Riksdagen riktar en uppmaning till regeringen om att utreda en fråga om valbarhet och folkbokföring.

27 maj 2024

I vissa fall är det självklart när detta sker, i andra fall uppstår det oklarheter. I denna analys redogör vår expert Lars Clevesköld för när detta anses ha skett under olika omständigheter och för olika typer av handlingar.  

22 apr 2024

När ett dokument laddas upp för gemensam redigering i en extern molntjänst är det ett led i en teknisk bearbetning eller teknisk lagring av dokumentet. HFD slår därför fast att en handling inte blir allmän av ett sådant förfarande.

11 apr 2024