Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Kurs

Diarieföring och arkivering

Diarieföring och arkivering

Om kursen

Som en del av offentlighetsprincipen hanterar alla verksamheter i offentlig sektor allmänna handlingar. Den praktiska hanteringen av de allmänna handlingarna har sin utgångspunkt i reglerna i tryckfrihetsförordningen, offentlighets- och sekretesslagen och arkivlagen. I daglig verksamhet sker diarieföring och arkivering av handlingar, och det behöver ske på ett strukturerat sätt för att regelverket ska fungera i praktiken.

Denna utbildning ger dig den kunskap du behöver för att arbeta med diarieföring, arkivering och övrig hantering av allmänna handlingar i offentlig verksamhet. Du kommer att lämna kursen med en breddad kunskap, redo att tackla nya utmaningar i din arbetsroll.

För vem passar kursen?

Vår diarieföring utbildning riktar sig till dig som i tjänsten arbetar med eller har ansvar för diarieföring, arkivering och gallring av handlingar inom offentlig verksamhet. Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta.

Programpunkter 

 

  • Allmänna handlingar
  • Offentlighet och sekretess
  • Registreringsskyldighet och diarieföring
  • Arkivregler – arkivlagen
  • Bevarande och gallring
  • Dokumenthanteringsplan
  • Digital arkivering
  • Informationshantering som helhet

Kursmaterial

Allt material som tas upp under kurser får du tillgång till via en kursportal. Om du inte sedan tidigare har inloggningsuppgifter så skickas de till dig senast dagen innan kurstillfället.

I samband med kurstillfället får du även tillgång till informationstjänsten JP Förvaltningsnet, där du hittar ytterligare fördjupande material inom rättsområdet.

Omdöme om kursen (4,5/5)

Omdöme om kursen (4,5)

Baseras på 8 kursdeltagare

Så tycker tidigare kursdeltagare

  • "Så nyttigt och informativt. Mycket spännande med diskussioner med kollegor från andra kommuner/verksamheter." Maria Lundqvist Registrator Örebro kommun

Olle Ebbinghaus

Kursledare

Olle Ebbinghaus VD och arkivarie, Dokumentinfo

Olle är arkivarie, konsult och utbildare med lång erfarenhet av att arbeta med olika delar av offentlig sektor. Han har mycket goda kunskaper om regelverk och arbetssätt för hantering av allmänna handlingar. Hos JP Infonet håller Olle kurser inom förvaltningsrätt

Tillgängliga kursupplägg

Livesänd kurs

Livesänd kurs

09:00-15:00 Livesänd Antal platser stacks 4950 kr exklusive moms

Kurs: Diarieföring och arkivering

Tillfälle: den 10 september 2024 09:00-15:00 webbsänd

1. Deltagare

2. Företagsinformation

3. Fakturaadress

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Anmäl dig

Kurs: Diarieföring och arkivering

Se vår integritetspolicy
skyddas av reCAPTCHA

Är ni flera som vill gå kursen?
Skicka förfrågan om offert.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom förvaltningsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Riksdagen riktar en uppmaning till regeringen om att utreda en fråga om valbarhet och folkbokföring.

27 maj 2024

I vissa fall är det självklart när detta sker, i andra fall uppstår det oklarheter. I denna analys redogör vår expert Lars Clevesköld för när detta anses ha skett under olika omständigheter och för olika typer av handlingar.  

22 apr 2024

När ett dokument laddas upp för gemensam redigering i en extern molntjänst är det ett led i en teknisk bearbetning eller teknisk lagring av dokumentet. HFD slår därför fast att en handling inte blir allmän av ett sådant förfarande.

11 apr 2024