Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Nu kan företag ansöka om elstöd

miljo-Foretag-kan-ansoka-om-elstod-fran-och-med-30-maj.jpg

Regeringen har nu fattat beslut om den förordning som ska reglera elstödet för företag och organisationer. Från och med den 30 maj kan företag och organisationer ansöka om elstöd hos Skatteverket.

Efter en process hos Europeiska kommissionen har Sverige nu fått grönt ljus för elstöd för företag. Den 8 maj fattade regeringen beslut om den förordning som reglerar ansökan om och utbetalning av elstöd för företag och organisationer. Från och med den 30 maj kan företag och organisationer ansöka om stödet hos Skatteverket.

Några företag får inte ta del av stödet


Förslaget om elstöd till företag har ändrats i jämförelse med det förslag som remitterades. De företag och organisationer som har fastprisavtal för hela sin elförbrukning som började gälla före den 24 februari 2022 och som fortfarande gällde med samma fasta pris den 24 februari 2023 kommer inte att ha rätt till elstödet. Anledningen är bland annat att Europeiska kommissionen ville försäkra sig om att endast företag och organisationer som påverkats negativt av Rysslands invasion av Ukraina får del av elstödet.

Publicerad 13 jun 2023

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom miljörätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Bolag uppfyller inte kraven i 3 kap. 4 § MB om god hushållning av jordbruksmark och en storskalig solcellspark är därför förbjuden, anser MÖD.

30 maj 2024

Mattias Goldmanns analys visar att Sveriges medlemskapet i Nato får betydande konsekvenser för Sveriges agerande inom klimat, infrastruktur och energi.  

23 maj 2024

I denna intervju med Jonas Ebbesson, professor i miljörätt vid Stockholms universitet, berättar han bland annat om bakgrunden till målet, målets betydelse för Aurora-målet och andra konsekvenser av utgången i målet.  

23 maj 2024