Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Webbinarium: Från papper till pixel – framtiden för juridiken med generativ AI och digitalisering

Välkommen till webbinariet
"Från papper till pixel – framtiden för juridiken med generativ AI och digitalisering".

Under denna session kommer Charlotta Kronblad att utforska hur digitalisering och generativ AI, som ChatGPT, förändrar juridikens landskap, och vilka möjligheter och utmaningar som detta medför.

Vi kommer att titta närmare på hur traditionell juridisk praktik har påverkats av digitaliseringen och hur generativ AI kan användas för att automatisera och effektivisera vissa delar av det juridiska arbetet. Vi kommer även att diskutera etiska frågor som kan uppstå när man använder AI inom juridiken, samt vilka nya yrkesroller som kan komma att skapas som ett resultat av den här teknologins framfart.

Denna session riktar sig till jurister, advokater, teknikentusiaster och alla som är intresserade av hur generativ AI och digitalisering kan förändra framtidens juridiska praktik. Vi ser fram emot en givande och tankeväckande diskussion.

(FYI: ChatGPT har skrivit både titel och introduktion i den här texten – märkte du det? Och vad tycker du?)

Webbinariet sänds i samarbete med Regi och tar avstamp i frågorna kring digitalisering i Regis branschstudie Årets Advokatbyrå.

Regi logo.png

Sändningen är ca 30 minuter lång.

Den här sändningen spelades in i juni 2023. Ny praxis och lagändringar kan ha tillkommit sedan dess.

Charlotta Kronblad

Medverkande

Charlotta Kronblad Postdoktor, tillämpad IT, Göteborgs Universitet

Charlotta Kronblad arbetar som doktorerat på ”Digital impact on the legal field” på Chalmers Tekniska högskola och som dessförinnan arbetade 10 år som jurist både i privat och offentlig verksamhet. Hon är en välkänd föreläsare i gränslandet mellan digitala teknologier, juridik och organisationsutveckling. Charlotta håller utbildning inom IT-rätt och dataskydd.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

I ett nytt rättsligt ställningstagande gör Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) bedömningen att myndigheten är behörig att granska söktjänster med utgivningsbevis. Detta med anledning av klagomål från enskilda.

14 maj 2024

2023 års kamerabevakningsutredning föreslår bland annat att tillståndskravet för kamerabevakning tas bort för kommuner och regioner.

14 maj 2024

Vår expert Monika Wendleby analyserar en dom från kammarrätten och beskriver vad domen får för konsekvenser.

6 maj 2024