Webbinarium: Att effektivisera överprövning av upphandlingar – det här behöver du veta

Välkommen till vårt direktsända webbinarium som handlar om de nya lagändringarna som föreslås träda i kraft den 1 juli 2022. 

De här lagändringarna syftar till att göra handläggningen av upphandlingsmålen snabbare och innefattar bland annat skyndsamhetskrav, preklusionsfrister och kortare tidsfrister för att ansöka om överprövning av ett icke-direktivstyrt avtals giltighetstid samt att väcka talan om skadestånd.

Webbinariet riktar sig till dig som vill uppdatera dig gällande de kommande upphandlingsreglerna. Vi tror att du som exempelvis arbetar inom offentlig sektor på beställarsidan eller som anbudsansvarig kommer ha särskild nytta av innehållet. Webbinariet erbjuds i samarbete med advokatbyrån Kilpatrick Townsend. 

Webbinariet är ca 1 timme långt och kostnadsfritt. 

Den här sändningen spelades in i juni 2022. Ny praxis och lagändringar kan ha tillkommit sedan dess.

Sylvia Lindén

Medverkande

Sylvia Lindén Advokat/Partner, Kilpatrick Townsend & Stockton Advokat
Jens Nilsson

Medverkande

Jens Nilsson Advokat, Senior Associate

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom konkurrensrätt och upphandlingsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP Upphandlingsnet

    Tjänsten med all relevant information gällande upphandling samlat på ett och samma ställe.
  • JP RättsfallsnetUpphandling

    Rättsfallstjänsten innehåller alla domar som har avgjorts med stöd av upphandlingslagstiftning från samtliga instanser.
  • Rådgivning inom upphandling

    Vi hjälper dig i upphandlingsprocessens samtliga moment. Upprättar rättsutredningar, granskar anbud och mycket mer. Kontakta våra jurister redan i dag!

Nyheter

Kommunen har genomfört en upphandling, tilldelat kontrakt och tecknat avtal med den vinnande leverantören. Vad gäller egentligen vid tolkning av avtalet? Vår jurist Anders Vedin svarar på frågan. 

7 jun 2022

Under maj månad har Högsta förvaltningsdomstolen meddelat två upphandlingsdomar, en som handlar om upphandlingsskadeavgift och en som handlar om leverantörsbyte.

2 jun 2022

Riksdagen har beslutat om viktiga ändringar i upphandlingslagarna. Riksdagen har nämligen sagt ja till regeringens förslag till nya regler för en effektivare överprövning av offentliga upphandlingar.

2 jun 2022