Logga in

Glömt ditt lösenord?

Kurs

Rättspraxis inom offentlig upphandling – kort kurs

Rättspraxis inom offentlig upphandling – kort kurs

Om kursen

Rättspraxis inom offentlig upphandling har en betydande påverkan på en upphandlares vardag. De 300 domar från kammarrätten samt tiotal domar från Högsta förvaltningsdomstolen och EU-domstolen som behandlas varje år, gör det svårt att få en övergripande bild av trender och tendenser i domstolarnas avgöranden.

Vi bjuder in till en genomgång av den senaste tidens rättspraxis riktad såväl till dig som erfaren jurist som till dig som upphandlare, i syfte att hålla dig uppdaterad om hur rättspraxis har utvecklats inom rättsområdet. Kursen kommer att ha särskilt fokus på fyra områden; upphandling av hyresavtal och takvolymer, anbudsgivarnas aktivitetsplikt och golvpriser, förbud mot nollpriser samt utvärderingsmodeller med prisparametrar.

För en mer övergripande uppdatering finns heldagsutbildningen ”Aktuell rättspraxis inom offentlig upphandling” – Se kurs

Programpunkter

  • Upphandling av hyresavtal och takvolymer
  • Anbudsgivarnas aktivitetsplikt samt golvpriser
  • Förbud mot nollpriser
  • Utvärderingsmodeller med prisparametrar

Kursmaterial

Allt material som tas upp under kurser får du tillgång till via en kursportal. Om du inte sedan tidigare har inloggningsuppgifter så skickas de till dig senast dagen innan kurstillfället.

I samband med kurstillfället får du även tillgång till informationstjänsten JP Upphandlingsnet, där du hittar ytterligare fördjupande material inom rättsområdet.

Per-Ola Bergqvist

Kursledare

Per-Ola Bergqvist Advokat, Advokatfirman Vinge

Advokat Per-Ola Bergqvist biträder såväl upphandlande enheter/myndigheter som konsulter och leverantörer under hela upphandlingsprocessen. Han håller utbildning inom offentlig upphandling och skriver för JP Upphandlingsnet.

Tillgängliga kursupplägg

Livesänd kurs

Livesänd kurs

10:00-11:30 Livesänd Antal platser stacks 2950 kr exklusive moms

Kurs: Rättspraxis inom offentlig upphandling – kort kurs

Tillfälle: den 3 december 2024 10:00-11:30 webbsänd

1. Deltagare

2. Företagsinformation

3. Fakturaadress

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Anmäl dig

Kurs: Rättspraxis inom offentlig upphandling – kort kurs

Se vår integritetspolicy

Är ni flera som vill gå kursen?
Skicka förfrågan om offert.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom konkurrensrätt och upphandlingsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Antalet överprövningsmål i förvaltningsdomstolarna 2023 ökade med 17 procent jämfört med året innan. Det framgår av statistik som Upphandlingsmyndigheten nyligen publicerade.  

25 apr 2024

Kammarrätten anser att förvaltningsrätten inte har kunnat göra en effektiv överprövning av upphandlingen utan tillgång till relevanta delar av det vinnande anbudet. Kammarrätten upphäver därför domen och visar målet åter för ny handläggning.  

25 apr 2024