Webbkurs
Introduktion till AI
Om kursen
Framtiden är redan här. Robotar som dammsuger, klipper gräsmattor, skriver våra jobbmejl och fixar vår powerpoint. Fascinerande, eller hur? Utvecklingen av AI går i rasande fart och vad som är aktuellt idag kan vara ersatt om några månader.
Men den snabba utvecklingen kräver också att vi lär oss mer om vad AI egentligen är. I den här webbkursen ger vår föreläsare Maksymilian Kuźmicz dig en introduktion till AI och hur det påverkar och kommer att påverka dig framöver, såväl i arbetet som hemma. Ett stort fokus ligger också på hur AI förhåller sig till lagstiftningen, eller kanske snarare, hur måste lagstiftningen förhålla sig till AI? Här kommer vi bland annat in på konkurrensrätt, konsumenträtt, avtalsrätt och straffrätt. Vi diskuterar också hur förhållandet till GDPR ser ut.
I kursen går vi igenom vilka typer av artificiell intelligens som finns och vilka som kommer att finnas i framtiden, hur vi kan bli hjälpta av AI men också vilka risker som finns och vad vi måste bli mer vaksamma på.
Kursen är på engelska med svensk undertext och riktar sig till dig som behöver en genomgång av AI på basnivå.
Ett smakprov från webbkursen
Programpunkter
- Vad är artificiell intelligens?
- AI i framtiden
- AI och lagen
- AI i praktiken
Manus och föreläsare
Maksymilian Kuźmicz är doktorand i rättsinformatik vid Stockholms universitet. Han har en juristexamen från KU Lublin och har bland annat deltagit i forskningsprojektet RESHUFFLE vid the Institute for European Law at KU Leuven.
Tillgängliga kursupplägg
Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum
Abonnemang till flera
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:
Upptäck mer
Kurser
Tjänster
Nyheter
Förvaltningsrätten har nu prövat frågan och bedömer att bolaget saknade rättslig grund för behandlingen. Domstolen anser även att sanktionsavgiften är proportionerlig.
26 feb 2025
Regeringen har lämnat en proposition till riksdagen som ska utöka möjligheterna för polisen och andra brottsbekämpande myndigheter att använda kameror för att bekämpa brott.
21 feb 2025
Vår dataskyddsjurist och rådgivare Anders Vedin reder ut vad som gäller.
21 feb 2025