Webbkurs

GDPR bas i offentlig sektor

GDPR bas i offentlig sektor

Om kursen

Välkommen till webbkursen GDPR bas i offentlig sektor!

Dataskyddsförordningen GDPR reglerar hur personuppgifter får behandlas och gäller för alla, vare sig det rör sig om ett företag, en myndighet, en privatperson eller någon helt annan som vill spara en personuppgift. Det är därför viktigt att förstå vad GDPR innebär, oavsett vad man jobbar med.

Den här kursen riktar sig specifikt till dig som är anställd inom offentlig sektor. Under kursens gång kommer vi att gå igenom vad som räknas som en personuppgift, vem som är personuppgiftsansvarig och vad det innebär samt vad en personuppgiftsincident egentligen är för något. Vi diskuterar även frågor såsom: Får man spara alla sorters uppgifter? Vad händer om man gör fel?

Vi kommer att gå igenom de grundläggande ramarna för personuppgiftsbehandling enligt GDPR, dels allmänna principer som gäller för all personuppgiftsbehandling, dels de rättsliga grunderna. Utöver detta behandlar vi även några särskilda regler som endast gäller inom offentlig sektor och som är viktiga att känna till.

 

I varje kapitel finns det övningar där du får pröva att hantera olika situationer och testa dina nya kunskaper. Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.

Programpunkter

  • Vad är en personuppgift?
  • Grundläggande principer för personuppgiftsbehandling
  • Personuppgiftsincidenter
  • De registrerades rättigheter
  • Dokumentation
  • GDPR och offentlighetsprincipen
  • Dataskyddsombud
  • Webbpublicering
  • Vad händer om man bryter mot GDPR?
Johan Tärnstedt

Manus och föreläsare

Johan Tärnstedt Senior affärsstrateg, jurist

Tillgängliga kursupplägg

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

ca 1-1,5 h Webbkurs stacks 1200 kr

Kurs: Webbkurs GDPR Bas i offentlig sektor

1. Deltagare

2. Företagsinformation

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Abonnemang till flera

Abonnemang till flera

ca 1-1,5 h Webbkurs

Kurs: Webbkurs GDPR Bas i offentlig sektor

Fyll i dina uppgifter och ange i meddelande fältet hur många platser till webbkursen du önskar så återkommer vi så snart som möjligt.

Se vår integritetspolicy

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP ITnet

    Informationstjänsten för dig som arbetar med juridiska frågor inom IT och dataskydd.
  • JP Registerförteckning

    Ett enkelt och användarvänligt verktyg för att uppfylla krav på dokumentation av personuppgiftsbehandling.
  • Rådgivning inom dataskydd

    Behöver du vägledning i frågor som rör GDPR och dataskydd? Våra specialiserade jurister hjälper gärna till.

Nyheter

IMY bedömer att personuppgiftsbehandlingen har skett i strid med principen om uppgiftsminimering och nämnden får därför en reprimand.

28 nov 2022

IMY har genomfört en undersökning om statliga myndigheters användning av molntjänster. Nu har de övergripande slutsatserna från den sammanställts i en rapport.

24 nov 2022

Förvaltningsrätten bedömer att integritetsintresset väger tyngst, särskilt med beaktande av att kamerabevakningen skulle förenas med bildinspelning och omfatta personer som arbetar på återvinningscentralerna.

24 nov 2022