Logga in

Glömt ditt lösenord?

Webbinarium: En effektivare upphandlingstillsyn – de viktigaste nyheterna

Välkommen till vårt webbinarium gällande de nya reglerna om en effektivare upphandlingstillsyn som trädde i kraft den 1 januari 2024. 

Genom lagändringarna ges Konkurrensverket utökade befogenheter vid tillsynen enligt upphandlingslagarna. En central nyhet är att Konkurrensverket nu har möjlighet att fatta beslut om upphandlingsskadeavgift som första instans. Dessutom förlängs tidsfristerna för att ansöka om upphandlingsskadeavgift och det sker en höjning av avgiftens tak från 10 miljoner till 20 miljoner kronor. Konkurrensverket ska även ha möjlighet att förelägga upphandlande myndigheter och enheter att besluta om riktlinjer för användning av direktupphandling. Talarna guidar er genom de viktigaste nyheterna.

Den här sändningen spelades in i januari 2024. Ny praxis och lagändringar kan ha tillkommit sedan dess.

Sylvia Lindén

Medverkande

Sylvia Lindén Advokat/Partner, Kilpatrick

Sylvia Lindén är advokat och partner på Kilpatrick Townsend och har mer än 20 års erfarenhet och expertkompetens inom upphandlingsrätt och kommersiella avtal.

Jens Nilsson

Medverkande

Jens Nilsson Advokat, Senior Associate, Kilpatrick

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom konkurrensrätt och upphandlingsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Enligt domstolen har en region åberopat den nya omständigheten på ett sätt som inte är tillåtet enligt bestämmelsen om preklusion i 20 kap. 5 c § LOU.

22 mar 2024

EU-domstolen har avgjort ett mål om möjligheten för en upphandlande myndighet att avstå från att regelbundet indexreglera avtalspriset i förhållande till kostnadsökningarna. Eva Lindahl Toftegaard analyserar domen. 

22 mar 2024

Anna Ulfsdotter och Elin Nilsson på Advokatfirman Ulfsdotter går i denna analys igenom reglerna om onormalt låga anbud och analyserar de senaste avgörandena på området.

28 feb 2024