Webbinarium: Ett förenklat upphandlingsregelverk – Det här behöver du veta om de nya direktupphandlingsreglerna

Välkommen till vårt webbinarium som handlar om de förenklade upphandlingsreglerna som börjar gälla den 1 februari i år. Det här är den första delen i en serie av två webbinarium om det nya regelverket och vid detta tillfälle går vi igenom allt du behöver veta om de nya direktupphandlingsreglerna.

Webbinariet riktar sig till alla som vill uppdatera sig på de upphandlingsrättsliga nyheterna till exempel dig som arbetar inom offentlig sektor på beställarsidan eller som anbudsansvarig i diverse projekt.

Webbinariet erbjuds i samarbete med advokatbyrån Kilpatrick Townsend. Föreläser gör Sylvia Lindén, Jens Nilsson och Louise Ljöstad. 

Den här sändningen spelades in i januari 2022. Ny praxis och lagändringar kan ha tillkommit sedan dess. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom konkurrensrätt och upphandlingsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP Upphandlingsnet

    Tjänsten med all relevant information gällande upphandling samlat på ett och samma ställe.
  • JP RättsfallsnetUpphandling

    Rättsfallstjänsten innehåller alla domar som har avgjorts med stöd av upphandlingslagstiftning från samtliga instanser.
  • Rådgivning inom upphandling

    Vi hjälper dig i upphandlingsprocessens samtliga moment. Upprättar rättsutredningar, granskar anbud och mycket mer. Kontakta våra jurister redan i dag!

Nyheter

Kommunen har genomfört en upphandling, tilldelat kontrakt och tecknat avtal med den vinnande leverantören. Vad gäller egentligen vid tolkning av avtalet? Vår jurist Anders Vedin svarar på frågan. 

7 jun 2022

Under maj månad har Högsta förvaltningsdomstolen meddelat två upphandlingsdomar, en som handlar om upphandlingsskadeavgift och en som handlar om leverantörsbyte.

2 jun 2022

Riksdagen har beslutat om viktiga ändringar i upphandlingslagarna. Riksdagen har nämligen sagt ja till regeringens förslag till nya regler för en effektivare överprövning av offentliga upphandlingar.

2 jun 2022