En skräddarsydd utbildningslösning som överträffade förväntningarna

Rickard Flodfält arbetade tidigare som avdelnings-/verksamhetschef på Hälso- och sjukvårdsavdelningen i Simrishamn. För några månader sedan blev han erbjuden rollen som IFO-chef inom kommunen och tackade ja. Med en bakgrund inom sjukvård och ledarskap, men ingen tidigare erfarenhet inom den sociala sektorn stod Rickard inför utmaningen att lära sig socialrätt snabbt. Med en skräddarsydd utbildningslösning kunde vi på JP Infonet hjälpa Rickard med hans utmaning. I den här intervjun berättar Rickard om sina tankar kring lösningen. 

Hej Rickard! Vill du berätta lite mer om vad du behövde hjälp  med när du vände dig till oss?

- Jag hörde av mig med en rätt så förutsättningslös kravspecifikation. Det jag var ute efter var hur mycket information en leverantör kunde tänka sig att trycka in i mitt huvud på så kort tid som möjligt. Jag ville ha ett upplägg med variation och en viss del som var individanpassad, men utöver det hade jag inga fler krav initialt.

Vilket upplägg erbjöd vi och vad gjorde att det kändes som ett bra val för dig?

- Jag uppfattade det som att er lösning var flexibel och erbjöd en stor bredd. Upplägget gick ut på att jag först gick några utvalda webbkurser (Förvaltningslagen i praktiken, Juridik om barn och unga samt Juridik om funktionshinder) och sedan fick jag personlig handledning av en av era jurister. Webbkursens fördel var att jag kunde gå fram och tillbaka och ta det i den takt som passade mig. Med det upplägget väljer man själv vilken nivå man vill lägga sig på, dvs. det är lätt att anpassa efter sig själv. Med den personliga handledningen fick jag möjlighet till personligt inlärande. Emma som handledde mig var en duktig jurist, men också en duktig pedagog och det gjorde all skillnad. Som komplement till webbkurs och inför handledningen fick jag också tillgång till er webbtjänst JP Socialnet som jag även fick en användarutbildning i. Just guidningen tycker jag var väldigt bra med mycket tips och trix för att få ut så mycket som möjligt av tjänsten.

Efter att du genomfört alla delar, vad tycker du om upplägget och innehållet?

- Det var en riktigt snygg lösning måste jag säga. Det överträffade helt klart min förväntningar.

Senast uppdaterad 29 jan 2020

Läs mer inom rättsområdet
Utbildningar

Om JP Infonet


JP Infonet erbjuder tjänster och vägledning för dig som berörs av juridik i din yrkesroll. Vår vision är att tillgängliggöra juridiken, så att du som kund ska få all information, beslutsstöd och kompetens du behöver – på det sätt som du föredrar.

Mer om oss

Webbtjänster inom området