Senaste halvårets rättspraxis på upphandlingsområdet – hösten 2014

Nu finns en sammanställning av samtliga domar på upphandlingsområdet för andra halvåret 2014 publicerad i JP Upphandlingsnet. Sammanställningen omfattar praxis från kammarrätterna och Högsta förvaltningsdomstolen och innehåller en sammanfattning av varje dom. Från sammanställningen finns länkar till domarna i fulltext vilka i sin tur innehåller länkar till längre referat och övriga rättskällor.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om JP Upphandlingsnet och ansök om testkod redan idag!

Publicerad 14 jan 2015

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom konkurrensrätt och upphandlingsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP Upphandlingsnet

    Tjänsten med all relevant information gällande upphandling samlat på ett och samma ställe.
  • JP RättsfallsnetUpphandling

    Rättsfallstjänsten innehåller alla domar som har avgjorts med stöd av upphandlingslagstiftning från samtliga instanser.
  • Rådgivning inom upphandling

    Vi hjälper dig i upphandlingsprocessens samtliga moment. Upprättar rättsutredningar, granskar anbud och mycket mer. Kontakta våra jurister redan i dag!

Nyheter

Kommunen har genomfört en upphandling, tilldelat kontrakt och tecknat avtal med den vinnande leverantören. Vad gäller egentligen vid tolkning av avtalet? Vår jurist Anders Vedin svarar på frågan. 

7 jun 2022

Under maj månad har Högsta förvaltningsdomstolen meddelat två upphandlingsdomar, en som handlar om upphandlingsskadeavgift och en som handlar om leverantörsbyte.

2 jun 2022

Riksdagen har beslutat om viktiga ändringar i upphandlingslagarna. Riksdagen har nämligen sagt ja till regeringens förslag till nya regler för en effektivare överprövning av offentliga upphandlingar.

2 jun 2022