Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Kamerabevakningen vid Apoteas logistikcenter granskas

dataskydd-Kamerabevakningen-vid-Apoteas-logistikcenter-granskas.jpg

IMY inledde en tillsyn för att utreda kamerabevakningen vid Apoteas logistikcenter. I sitt beslut konstaterar myndigheten att Apotea har rätt att bedriva kamerabevakning på anläggningen och att utredningen inte ger stöd för att bevakning skett för att arbetsleda eller kontrollera personalen. Däremot anser IMY att bolaget har överträtt dataskyddsförordningen genom att inte ange kontaktuppgifter till bolaget på sina kamerabevakningsskyltar och att på skyltarna inte lämna tillräckligt tydlig information om var den registrerade kan ta del av ytterligare information. I den ytterligare information som ges, lämnas även ofullständiga och missvisande uppgifter till anställda.

Bolaget får en reprimand och föreläggs att rätta till bristerna inom fyra veckor efter att beslutet vunnit laga kraft.

Publicerad 24 mar 2023

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

I ett nytt rättsligt ställningstagande gör Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) bedömningen att myndigheten är behörig att granska söktjänster med utgivningsbevis. Detta med anledning av klagomål från enskilda.

14 maj 2024

2023 års kamerabevakningsutredning föreslår bland annat att tillståndskravet för kamerabevakning tas bort för kommuner och regioner.

14 maj 2024

Vår expert Monika Wendleby analyserar en dom från kammarrätten och beskriver vad domen får för konsekvenser.

6 maj 2024