Ny rapport om statliga myndigheters användning av molntjänster

dataskydd-Ny-rappor-om-statliga-myndigheters-anvandning-av-molntjanster1.jpg

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) har genomfört en undersökning om statliga myndigheters användning av molntjänster. Nu har de övergripande slutsatserna från den sammanställts i en rapport. 

IMY:s undersökning visar att molntjänster huvudsakligen används som verksamhetsstöd och för behandling av anställdas uppgifter. Det förekommer dock att känsliga personuppgifter om medborgare även behandlas. Myndigheterna uppger också att vissa molntjänstleverantörer har bristande kunskaper om grundläggande dataskyddsregler, vilket ställer stora krav vid offentlig upphandling.

Publicerad 24 nov 2022

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP ITnet

    Informationstjänsten för dig som arbetar med juridiska frågor inom IT och dataskydd.
  • JP Registerförteckning

    Ett enkelt och användarvänligt verktyg för att uppfylla krav på dokumentation av personuppgiftsbehandling.
  • Rådgivning inom dataskydd

    Behöver du vägledning i frågor som rör GDPR och dataskydd? Våra specialiserade jurister hjälper gärna till.

Nyheter

2022 beslutade IMY att påföra Klarna Bank AB en sanktionsavgift om 7,5 miljoner kronor för att bolaget hade brustit i sin informationsskyldighet. Nu sänks sanktionsavgiften.

25 apr 2023

En utredare ska föreslå lagändringar i syfte att göra det enklare att kamerabevaka för bland annat kommuner som utför en uppgift av allmänt intresse.

24 apr 2023

I denna analys kommer vår expert Charlotta Kronblad att utforska förutsättningarna för den artificiella intelligensens intåg i skolans värld och hur vi bäst kan förbereda oss inför detta.

24 apr 2023