WEBBSÄND - Tilläggsbelopp - regelverk och praktik

För fristående skolor och förskolor gäller att de kan ansöka om tilläggsbelopp för barn och elever med ett omfattande behov av särskilt stöd. Även många kommuner väljer att helt eller delvis använda tilläggsbelopp vid resursfördelning till sina egna skolor. 

Frågor om tilläggsbelopp har ofta mycket stor betydelse för elevernas utbildning och har prövats i domstol ett mycket stort antal gånger. Under utbildningen får du en heltäckande genomgång av reglerna om tilläggsbelopp med fokus på frågor som är aktuella i den praktiska verksamheten. 

Kursen Tilläggsbelopp-​ regelverk och praktik vänder sig till dig som arbetar med frågor om och kring tilläggsbeloppen såväl inom kommunala som privata verksamheter. Stor vikt läggs vid deltagarnas frågor i ämnet och också i detta webbsända format har du möjlighet att ställa frågor. Du är också välkommen att mejla oss frågor du redan har!

Webbsänd kurs - så funkar det!

Inför starten av den webbsända utbildningen du anmält dig till kommer du att få ett mejl med en länk. När du klickar på länken kommer du direkt till den webbsända utbildningen. För att kunna ställa frågor i realtid behöver du ett Youtube-​ eller Googlekonto. En del av oss har redan det och då har man omedelbar tillgång till kommentarsfältet och kan ställa frågor och kommentera direkt. Om man inte har eller vill skapa ett sådant konto finns möjligheten att mejla sina frågor. Mejladressen är fragor@jpinfonet.se. Frågefunktionen i sändningen har en begränsning på 200 tecken, så den som vill skriva en längre kommentar eller ställa en längre fråga får skicka ett mejl istället.

 

Bensträck och mat på webben

Också när man går på kurs på webben behöver man såklart både sträcka på benen och äta. Så här ser tiderna för kursen ut:

Kursstart 9.30

Paus 10.30-10.40

Lunch 11.30-12.00

Paus 13.00-13.10

Kursslut cirka 14.00

Som alltid på Mikael Hellstadius utbildningar ska ingen deltagare gå hem – eller i det här fallet koppla ner sig – med obesvarade frågor, så finns det utestående frågor också efter klockan 14 svarar han också på dem.

Välkommen på kurs hos oss på JP Infonet – alldeles som vanligt!

 

 

Det här är en av våra kurser inom skoljuridik.

Kursledare

Mikael Hellstadius

Skoljuridisk Expert och konsult

Mikael Hellstadius har arbetat som opolitisk tjänsteman på Utbildningsdepartementet i tio år. Han håller utbildning inom skoljuridik och skriver för JP Skolnet

Programpunkter för utbildningen

  • När har ett barn/elev rätt till tilläggsbelopp?
  • Hur ska ett tilläggsbelopp bestämmas?
  • Vad ska en ansökan om tilläggsbelopp innehålla?
  • Handläggning av ansökningar om tilläggsbelopp
  • Aktuell rättspraxis
  • Aktuella regelförändringar

Kontakt

Har du frågor om kursen Tilläggsbelopp- regelverk och praktik eller undrar något kring vårt övriga kursutbud inom skoljuridik, kontakta oss på utbildning@jpinfonet.se eller 08-120 99 000