Webbkurs

GDPR Bas i privat sektor

GDPR Bas i privat sektor

Om kursen

Välkommen till GDPR bas i privat sektor! Den här kursen riktar sig till dig som jobbar på ett privat företag och som behöver grundläggande kunskaper i GDPR. 

Här går vi igenom vilka begrepp och principer som är viktiga att känna till när man hanterar personuppgifter i sin yrkesroll. Till exempel vad som är en personuppgift och hur man samlar in och lagrar dem på ett säkert sätt. Men också vad man ska göra om en personuppgiftsincident uppstår. 

Förutom det besvaras frågor kring marknadsföring och försäljning. Till exempel vilken information kan man samla in och spara om sina kunder? Och vilka rättigheter har de registrerade? 

Kursen tar upp och förklarar både verkliga och fiktiva fall. Dessutom avslutas varje avsnitt med övningar där du som kursdeltagare själv får testa dina nya kunskaper. På så vis får du verktygen att hantera dataskyddsfrågor på ett praktiskt sätt. 


E-​learning på dina villkor


Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.


Examination och kursintyg


I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.

Programpunkter

 

  • Personuppgifter
  • Grundläggande principer
  • Laglig grund
  • De registrerades rättigheter
  • Dokumentation
  • GDPR och hemsidor
  • Marknadsföring och sälj
  • Vad händer om man bryter mot GDPR?
Didrik Värmon

Manus och föreläsare

Didrik Värmon är jurist och arbetar med juridisk rådgivning och utbildning inom dataskydd, kamerabevakning och E-privacy juridik på JP Infonet.

Mattias Arenius

Manus och föreläsare

Mattias Arenius Affärsutvecklingschef, jurist

Tillgängliga kursupplägg

Beställ din webbkurs här

Beställ din webbkurs här

ca 2 h Webbkurs stacks 1200 kr

Kurs: Webbkurs GDPR Bas i privat sektor

1. Deltagare

2. Företagsinformation

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Abonnemang till flera

Abonnemang till flera

ca 2 h Webbkurs

Kurs: Webbkurs GDPR Bas i privat sektor

Fyll i dina uppgifter och ange i meddelande fältet hur många platser till webbkursen du önskar så återkommer vi så snart som möjligt.

Se vår integritetspolicy

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP ITnet

    Informationstjänsten för dig som arbetar med juridiska frågor inom IT och dataskydd.
  • JP Registerförteckning

    Ett enkelt och användarvänligt verktyg för att uppfylla krav på dokumentation av personuppgiftsbehandling.
  • Rådgivning inom dataskydd

    Behöver du vägledning i frågor som rör GDPR och dataskydd? Våra specialiserade jurister hjälper gärna till.

Nyheter

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) publicerar nu en rapport som belyser de klagomål som myndigheten tog emot under förra året. Den vanligaste typen av klagomål rör enskildas rättigheter.

14 jun 2022

Blir arbetsgivare ansvarig om arbetstagare använder Touch ID eller ansiktsigenkänning på tjänstetelefonen? Vår jurist Simon Jernelöv svarar på frågan. 

13 jun 2022

Europeiska dataskyddsstyrelsen har antagit två nya riktlinjer. Läs mer om dem här!

9 jun 2022