Webbkurs
Arbetsrätt under anställningen
Om kursen
Arbetsrätten kan kännas som ett snårigt område. För att göra rätt behöver du inte bara ha koll på de arbetsrättsliga lagarna, utan du måste också förstå kollektivavtalens verkan och de fackliga organisationernas rätt till information och medbestämmande. Med den här kursen får du som är chef, arbetar inom HR eller på annat sätt kommer i kontakt med arbetsrättsliga frågor, en grundläggande genomgång av vad som gäller inför och under en anställning.
Den svenska modellen med kollektivavtal innebär stora möjligheter för arbetsmarknadens parter att själva avtala om allt från löner och arbetstid till arbetsmiljö och pension. Men man kan inte avtala om precis vad som helst. Därför kommer vi att gå igenom de olika lagar som reglerar anställningsförhållandet och hur de förhåller sig till kollektivavtalen. I denna arbetsrätt kurs kommer du att få lära dig om hur anställningsavtal ingås, vilka olika anställningsformer som finns, regler om arbetstid och semester, arbetsledningsrätten och mycket mer.
Ett smakprov från webbkursen
E-learning på dina villkor
I varje kapitel finns det övningar där du får pröva att hantera olika situationer och testa dina nya kunskaper. Du får också tillgång till allt juridiskt material som tas upp. Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen.
Examination och kursintyg
I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.
Programpunkter
- Den svenska modellen
- Kollektivavtal
- Avtalsrörelsen
- Anställningsavtalet
- Anställningsformer
- Medbestämmande
- Arbetstid
Manus och föreläsare
Jessica Deinoff är jurist och har tidigare arbetat på JP Infonet.
Tillgängliga kursupplägg
Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum
Abonnemang till flera
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt:
Upptäck mer
Kurser
Tjänster
Nyheter
Vilka konsekvenser har användningen av AI i arbetslivet? Läs vår analys.
20 dec 2023
I denna analys redogör vår expert Martha Gurmu för vilket ansvar arbetsgivaren har i samband med en förhöjd terrorhotnivå.
9 nov 2023
Regeringen har beslutat att höja försörjningskravet för arbetskraftsinvandrare. Ändringen börjar gälla den 1 november 2023.
23 okt 2023