Jessica Deinoff

Gruppchef redaktion, redaktör och rådgivare, jurist

Jessica Deinoff är jurist med inriktning på arbetsrätt och arbetsmiljö. Jessica har varit på JP Infonet sedan 2006 och har bland annat publicerat en lagkommentar till LAS. Jessica har tidigare arbetat som redaktör på Thomson Fakta.

Jessica är gruppchef för redaktionen på vårt Karlstadskontor. Hon är även redaktör för informationstjänsterna JP Arbetsmiljönet och JP Arbetsrättsnet samt arbetar med juridisk rådgivning

Hej Jessica! Vad gör du som rådgivare på JP Infonet – kan du beskriva din roll?

– Jag ansvarar för området som vi kallar arbetsliv. Till mig kommer frågor från personer som har olika typer av roller inom HR, chefer, fackliga uppdrag och skyddsombud. Den här rollen kombinerar jag med mitt arbete som redaktör för JP Arbetsrättsnet och JP Arbetsmiljönet.

Vilken typ av uppdrag brukar du få?

– Det kan vara allt från att granska anställningsavtal till att hjälpa till med frågor rörande omplaceringar och turordning vid arbetsbristsituationer.

Vad är det roligaste med rådgivarrollen?

– Det roligaste med rådgivarrollen är att det är så stor variation i frågorna som kommer in. Inget ärende är det andra likt. Jag tycker också om problemlösningsaspekten, att jag får grotta ner mig i en fråga och med hjälp av lagstiftning, avtal och praxis klura på bästa sättet att komma med en lösning.

Kontakt

E-post: jessica.deinoff@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 120 990 07

Kurser

Hot och våld på jobbet - juridik och säkerhet