Logga in

Glömt ditt lösenord?

hammer lagkommentar till lagen om vissa kommunala befogenheter

Lagkommentaren är skriven av Patrik Bremdal som behandlar frågor som är relevanta för den praktiserande juristen.

Prova gratis

Är du intresserad av våra tjänster? Ange dina kontaktuppgifter nedan samt vilken tjänst du vill testa så kontaktar vi dig inom kort med inloggningsuppgifter för en kostnadsfri testperiod.

Visa alla tjänster

Beslutsstöd

Lagefterlevnad

Se vår integritetspolicy

Den här lagkommentaren är en del av JP Juridiskt Bibliotek där du hittar alla våra lagkommentarer, samt analyser av ny lagstiftning och oklara rättsfrågor. Klicka på Prova gratis för att testa tjänsten och hålla dig à jour med gällande rätt.

Kommentar till lagen om vissa kommunala befogenheter

Lagen (2009:47) om vissa kommunala befogenheter ger kommuner och regioner ökade befogenheter i förhållande till vad som gäller enligt kommunallagen. Lagen samlar befogenheter som tidigare fanns i olika speciallagar.

Befogenheter som regleras i lagen om vissa kommunala befogenheter är till exempel rätten att lämna olika former av bidrag, bistånd och stöd, att bedriva vissa typer av näringsverksamhet, att driva turistanläggningar samt att tillhandahålla tjänsteexport och att lämna internationellt bistånd.

Författare

Patrik Bremdal

Docent i konstitutionell rätt, Uppsala universitet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom förvaltningsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

När ett dokument laddas upp för gemensam redigering i en extern molntjänst är det ett led i en teknisk bearbetning eller teknisk lagring av dokumentet. HFD slår därför fast att en handling inte blir allmän av ett sådant förfarande.

11 apr 2024

För första gången på 20 år minskar valdeltagandet bland unga i åldrarna 18–24 år. Det framgår av en ny rapport från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.  

11 apr 2024

  SKR har publicerat resultaten av undersökningar om hur det går för kommuner i deras informationssäkerhetsarbete.  

8 apr 2024