Webbkurs

Arbetsmiljö bas

Arbetsmiljö bas

Om kursen

Behöver du grundläggande kunskaper om arbetsmiljöjuridik? Då är vår interaktiva webbkurs Arbetsmiljö bas perfekt för dig! I kursen går vi igenom ansvarsfrågor, samverkan och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Arbetsmiljöarbete angår alla, både den enskilde arbetstagaren som dig som chef eller arbetsgivare. Men eftersom det är du som chef eller arbetsgivare som har huvudansvaret är det oerhört viktigt att du har grundläggande kunskaper om arbetsmiljöarbete. Du måste dessutom veta hur du ska arbeta förebyggande för att förhindra olyckor på din arbetsplats.

Utöver chef och arbetsgivare är den här webbkursen intressant för skyddsombud, arbetsmiljösamordnare och arbetstagare. Målet med kursen är att du ska få grundläggande och praktiska kunskaper om arbetsmiljö, till exempel kring fördelning av arbetsmiljöuppgifter och vilket ansvar som ligger på den som är chef.

En genomgång av webbkursen

Här kan du ta del av en summering av webbkursen för att få en känsla av hur den fungerar och vad den innehåller. 
E-learning på dina villkor

Du genomför kursen i ditt eget tempo, när det passar dig. Du som deltagare förväntas inte ha några förkunskaper inför kursen. Varje avsnitt innehåller övningar med exempel från verkligheten. Här får du tänka till och välja det alternativ du tror är rätt. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.

Webbkursen går även att beställa i SCORM-format för uppladdning på egen läroplattform samt med engelsk textning. Önskar du någon av dessa varianter ber vi dig att lämna en notering om detta i meddelandefältet under "Abonnemang till flera" när du genomför din beställning.


Examination och kursintyg

Efter varje avsnitt gör du ett test, där du svarar på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat alla avsnitt så kan du ta ut ett kursintyg.


JP Infonet är godkänd utbildningsanordnare hos AFa Försäkring

Det innebär att när man går en arbetsmiljöutbildning hos oss kan man ansöka om stöd för deltagaravgiften hos AFa Försäkring. Läs mer om vem som kan ansöka om stöd här.

Programpunkter

 

 • Introduktion
 • Ansvar
 • Skyddsombud
 • Ansvar vid inhyrning och uthyrning
 • Fördelning av arbetsmiljöuppgifter
 • Systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM
 • Arbetsmiljöpolicy och rutiner
Jessica Deinoff

Manus och föreläsare

Jessica Deinoff är jurist och har tidigare arbetat på JP Infonet.

Karin Otterheim

Manus och föreläsare

Tillgängliga kursupplägg

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

ca 1,5 h Webbkurs stacks 1200 kr

Kurs: Webbkurs Arbetsmiljö bas

1. Deltagare

2. Företagsinformation

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Abonnemang till flera

Abonnemang till flera

ca 1,5 h Webbkurs

Kurs: Webbkurs Arbetsmiljö bas

Fyll i dina uppgifter och ange i meddelande fältet hur många platser till webbkursen du önskar så återkommer vi så snart som möjligt.

Se vår integritetspolicy

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

 • JP Arbetsmiljönet

  Informationstjänsten för dig som är arbetsmiljöansvarig, skyddsombud eller har en samordnande roll.
 • JP Arbetsrättsnet

  Informationstjänsten för dig som har personalansvar eller jobbar på en personal- och HR-avdelning.
 • JP LaglistaArbetsmiljö

  Bevaka lagar som berör arbetsmiljöfrågor med en enkel och användarvänlig laglista. Och få personligt stöd av våra jurister.

Nyheter

I denna analys redogör vår expert Martha Gurmu för vilket ansvar arbetsgivaren har i samband med en förhöjd terrorhotnivå.

9 nov 2023

Regeringen har beslutat att höja försörjningskravet för arbetskraftsinvandrare. Ändringen börjar gälla den 1 november 2023. 

23 okt 2023

Från 1 oktober 2023 gäller som huvudregel att alla medarbetare i kommuner och regioner ska ha minst 11 timmars sammanhängande dygnsvila under varje 24-timmarsperiod, och att arbetspass ska följas av dygnsvila.

14 sep 2023