Webbinarium: Arbetsrättens största förändringar sedan 80-talet – vad innebär det?

Välkommen till det här webbinarium där vi kommer att ge en överblick över de arbetsrättsliga förändringar som kommer framöver.

Med utgångspunkt i regeringens ändringar i lagen om anställningsskydd kommer vi bland annat att prata om vad det innebär att saklig grund i LAS blir sakliga skäl, undantagen från turordningsreglerna och ändrade regler kring arbetsgivarens skyldighet att fortsätta betala lön vid uppsägningstvister.

Föreläser gör Emma Wallin som är jurist och arbetar som redaktör på JP Infonet och Jessica  Deinoff som även hon är jurist och arbetar som redaktionschef på JP Infonet. 

Det här webbinariet riktar sig till alla arbetsgivare och chefer som vill veta mer om de kommande ändringarna. 

Webbinariet är ca 30 minuter långt.

----

Den här sändningen spelades in i mars 2022. Ny praxis och lagändringar kan ha tillkommit sedan dess. De senaste uppdateringarna och hur dessa påverkat rättsområdet hittar du alltid på www.jpinfonet.se

Emma Wallin

Medverkande

Emma Wallin Redaktör, jurist
Jessica Deinoff

Medverkande

Jessica Deinoff Redaktionschef, jurist

Jessica Deinoff är jurist med inriktning på arbetsrätt och arbetsmiljö. Jessica har varit på JP Infonet sedan 2006 och har bland annat publicerat en lagkommentar till lagen om anställningsskydd, LAS. Jessica har tidigare arbetat som redaktör på Thomson Fakta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP Arbetsmiljönet

    Informationstjänsten för dig som är arbetsmiljöansvarig, skyddsombud eller har en samordnande roll.
  • JP Arbetsrättsnet

    Informationstjänsten för dig som har personalansvar eller jobbar på en personal- och HR-avdelning.
  • JP LaglistaArbetsmiljö

    Bevaka lagar som berör arbetsmiljöfrågor med en enkel och användarvänlig laglista. Och få personligt stöd av våra jurister.

Nyheter

En församling krävde att en anställd skulle närvara vid religiösa ceremonier. Diskrimineringsombudsmannen anser att den anställde inte utsatts för direkt eller indirekt diskriminering genom det uppställda kravet. Församlingen har därmed inte överträtt förbudet mot diskriminering i arbetslivet.

20 jun 2022

Arbetsmiljöverket gör nu en stor inspektionsinsats av arbetsmiljön hos första linjens chefer i privat sektor. Insatsen syftar till att förbättra chefernas arbetsmiljö och fokuserar på bland annat arbetsbelastning och arbetstider.

20 jun 2022

Vår jurist Jessica Deinoff svarar på frågan.

16 jun 2022