Logga in

Glömt ditt lösenord?

Inventering av tillfälliga boenden för flyktingmottagandet

social_Inventering-av-tillfälliga-boenden-för-flyktingmottagandet.jpg

Regeringen har presenterat två nya regeringsuppdrag för att möta behovet av ett ökat antal boendeplatser för personer som behöver skydd. Dels får Migrationsverket i uppdrag att uppföra och förvalta tillfälliga boenden, till exempel tält eller baracker som uppförs i statlig regi. Dels får länsstyrelserna i uppdrag att inventera förekomsten av befintliga lokaler, anläggningar och även andra enklare boendeformer som kan användas som tillfälliga boenden på såväl kort som något längre sikt. Det kan till exempel vara lägenheter, vandrarhem, semesteranläggningar, idrottshallar och lagerlokaler som kan iordningställas för tillfälliga boenden.

Publicerad 21 mar 2022

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom socialrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

I den här analysen går vår expert Tim Holappa igenom de viktigaste förändringarna som reformen innebär.  

6 maj 2024

I det här fallet bedömer kammarrätten att en kvinna med demenssjukdom och alkoholberoende som hade vistats på behandlingshem hade godtagbara skäl för att inte ansöka om bistånd till hyra i tid.

11 mar 2024

Riksdagen har röstat ja till nya regleringar för att förbättra skyddet för och stödet till personer som behöver skyddat boende. Lagändringarna börjar gälla den 1 april 2024.

7 mar 2024