Logga in

Glömt ditt lösenord?

Lagkommentar förenklar vardagen för beslutsfattare i skolan

Det är viktigt med korrekta beslut i skolan. Samtidigt kan skollagen många gånger vara svår att förstå och tillämpa. Nu finns en lagkommentar från JP Infonet som förenklar vardagen för alla beslutsfattare på skolområdet.


Rektorer, lärare och andra personer inom utbildningsväsendet beslutar varje dag i en rad viktiga skolfrågor. Det kan handla om betygssättning, åtgärder mot kränkande behandling eller omplacering. För elevernas skull men även för att skolan ska slippa kritik så är det viktigt att besluten blir korrekta och att ansvariga på skolområdet känner till vad som krävs av skolan.

I JP Infonets online-baserade skollagskommentar kan användaren snabbt hitta svar på hur det är tänkt att skollagstiftningen ska tillämpas och hur den tolkats av domstolarna och tillsynsmyndigheterna.

Kommentaren är skriven av erfarna skoljurister. Här går de igenom hela skollagstiftningen paragraf för paragraf. Innehållet är hämtat från lagens förarbeten och praxis. Dessutom har författarna gjort förtydligande analyser till de mest centrala bestämmelserna.

I anslutning till varje paragraf finns länkar och med en enkel knapptryckning kan användaren ta sig vidare från bestämmelsen in i relevanta förarbeten. Kommentaren uppdateras fortlöpande när lagändringar och ny praxis tillkommer. Allt innehåll är även sökbart med Googles sökmotor.

Författare till kommentaren är hovrättsrådet Lars Clevesköld. Övriga författare är de tidigare undervisningsråden Simon Jernelöv och Ann Orrsten samt jur. kand. Nina Okada.

 

Publicerad 11 okt 2013

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom skoljuridik:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

I både grundskolan och gymnasieskolan har andelen behöriga lärare ökat något jämfört med föregående läsår. Det framgår av ny statistik från Skolverket.

22 apr 2024

Det menar kammarrätten som avslår ett överklagande om utlämnande av sådana ritningar.

12 mar 2024

Förutom att betala ersättning till eleven har skolan nu meddelat att eleven kommer att erbjudas koshermat framöver.

22 feb 2024