Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Kurs

AI i hälso- och sjukvården

AI i hälso- och sjukvården

Om kursen

AI är på bred ingång i samhället och sjukvården är inget undantag. Tvärtom kan det vara så att det just är sjukvården som är ett av de områdena där AI kommer att kunna få ett värdefullt inslag genom att tidigare kunna identifiera patienter i behov av vård, effektivisera vårdens administration, stötta forskningen samt utveckla vården. 

Denna halvdagskurs går igenom den nya AI-förordningen utifrån ett hälso- och sjukvårdsperspektiv och kopplar an till andra regelverk som påverkas vid anskaffning av AI-system såsom OSL, GDPR, PDL och Socialstyrelsens föreskrift 2016:40, MDR (förordning om medicintekniska produkter) m.m.

Kursen riktar sig till medarbetare inom vården som önskar köpa in AI-system eller förvaltar redan befintliga AI-system. Det kan handla om verksamhetschefer, IT-personal, regionjurister, IT-säkerhetspersonal eller informationssäkerhetspersonal inom regionerna. Kursen kan även vara värdefull till leverantörer som önskar erbjuda AI-system till sjukvården.

Kursen kräver inga förkunskaper.

Programpunkter

  • Första delen avser att gå igenom vad AI är och AI-förordningens struktur med konkreta medskick. Den inledande delen kommer även att belysa risker förenade med just AI-system.
  • Andra delen kopplar an till övrig lagstiftning inom hälso- och sjukvårdens område och hur den förhåller sig till AI-förordningen.
  • Tredje och sista delen samlar ihop de första delarna och ska konkretisera viktiga åtgärder som en sjukvårdsverksamhet bör vidta i samband med anskaffning eller revision av befintliga AI-system. Kursen kommer här även att lyfta konkreta krav som kan ställas i en upphandling av AI-system.

Kursmaterial

Allt material som tas upp under kurser får du tillgång till via en kursportal. Om du inte sedan tidigare har inloggningsuppgifter så skickas de till dig senast dagen innan kurstillfället.

I samband med kurstillfället får du även tillgång till informationstjänsten JP Sjukvårdsnet, där du hittar ytterligare fördjupande material inom rättsområdet.

Alexandra Liljeblad

Kursledare

Alexandra Liljeblad Regionjurist, Region Uppsala

Tillgängliga kursupplägg

Livesänd kurs

Livesänd kurs

13:00-16:00 Livesänd Antal platser stacks 3650 kr exklusive moms

Kurs: AI i hälso- och sjukvården

Tillfälle: den 11 november 2024 13:00-16:00 webbsänd

1. Deltagare

2. Företagsinformation

3. Fakturaadress

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Anmäl dig

Kurs: AI i hälso- och sjukvården

Se vår integritetspolicy

Är ni flera som vill gå kursen?
Skicka förfrågan om offert.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom hälso- och sjukvårdsrätt:

Se vår integritetspolicy