Webbkurs

GDPR i praktiken

GDPR i praktiken

Om kursen

Välkommen till GDPR i praktiken! Den här kursen riktar sig till dig inom offentlig eller privat sektor, som arbetar aktivt med dataskydd i din yrkesroll och som redan har baskunskaper i GDPR. Därför fördjupar vi oss i de problem som vi vet ofta uppstår kring dataskydd ute i verksamheterna.  Det kan till exempel röra sig om hur man upprättar en säker insamling och lagring av personuppgifter. Men också om riskanalys och konsekvensbedömning samt det systematiska arbetet med personuppgiftsincidenter. 

Bland annat besvaras frågor som: Är en dynamisk IP-adress en personuppgift? Hur hanterar vi angrepp på våra system? Vad är skillnaden på att tillhandahålla information och tillgängliggöra information till den registrerade?  

Kursen är praktiskt orienterad och tar upp och förklarar verkliga fall. Dessutom avslutas varje avsnitt med en sammanfattande checklista. På så sätt får du verktygen som behövs för att hantera personuppgifter på ett korrekt och säkert sätt i just din verksamhet. 

Om du söker efter vår baskurs i GDPR hittar du den här


E-learning på dina villkor

Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. I kursen finns flera fördjupningar där vi tittar närmare på olika dataskyddsfrågor som är relevanta för dig som hanterar personuppgifter i din yrkesroll. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.


Examination och kursintyg

I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.

Programpunkter



  • Grundläggande begrepp
  • Grundläggande förutsättningar för behandling
  • Personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden
  • Informationssäkerhet
  • Registrerades rättigheter
  • Dataskyddsombud
  • Informationsplikten
  • Personuppgiftsincidenter
  • Konsekvensbedömningar
  • Artikel 30-registret
Didrik Värmon

Manus och föreläsare

Didrik Värmon är jurist och arbetar med juridisk rådgivning och utbildning inom dataskydd, kamerabevakning och E-privacy juridik på JP Infonet.

Mattias Arenius

Manus och föreläsare

Mattias Arenius Affärsområdeschef, jurist

Tillgängliga kursupplägg

Beställ din webbkurs här

Beställ din webbkurs här

ca 2,5 h Webbkurs stacks 1200 kr

Kurs: Webbkurs GDPR i praktiken

1. Deltagare

2. Företagsinformation

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Abonnemang till flera

Abonnemang till flera

ca 2,5 h Webbkurs

Kurs: Webbkurs GDPR i praktiken

Fyll i dina uppgifter och ange i meddelande fältet hur många platser till webbkursen du önskar så återkommer vi så snart som möjligt.

Se vår integritetspolicy

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP ITnet

    Informationstjänsten för dig som arbetar med juridiska frågor inom IT och dataskydd.
  • Rådgivning inom dataskydd

    Behöver du vägledning i frågor som rör GDPR och dataskydd? Våra specialiserade jurister hjälper gärna till.
  • JP Registerförteckning

    Ett enkelt och användarvänligt verktyg för att uppfylla krav på dokumentation av personuppgiftsbehandling.

Nyheter

Monika Wendleby har analyserat en intressant dom från kammarrätten som öppnar upp för att besluten ska kunna överklagas.

22 nov 2021

Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen med förslag på ändringar i mediegrundlagarna.

22 nov 2021

Integritetsskyddsmyndigheten har beslutat att inleda en granskning av Sveriges Kommuner och Regioners nationella väntetidsdatabas.

22 nov 2021