Om kursen
Välkommen till webbkursen Diskrimineringslagen i praktiken! Att förhindra diskriminering är en viktig del av arbetsmiljöarbetet och den här interaktiva webbkursen ger dig kunskap om vad diskrimineringslagen innebär i både teori och praktik.
Diskrimineringslagen omfattar i princip alla delar av vårt samhälle. Därför är den här kursen relevant för alla oavsett om du är exempelvis arbetsgivare, medarbetare, är utbildningsanordnare, är elev, bedriver näringsverksamhet, utövar myndighetsutövning och förmedlar bostäder!
Du får kunskap om vad som ryms inom begreppet diskriminering, inom vilka samhällsområden som diskrimineringslagen gäller och vilka undantag som finns. Kursen täcker även in biologiska aspekter om vad som händer i våra hjärnor när vi interagerar med andra människor och varför det är viktigt att känna till i arbetet mot diskriminering.
Kursens föreläsare, Katrin Edström, har lång erfarenhet av arbete med arbetsmiljö. Hon är övertygad om att ökad kompetens inom arbetslivet kan förebygga kommande ohälsa genom att alla involverade får en bättre förståelse och realistiska förväntningar på varandra. Det engagemanget genomsyrar kursen.
För vem passar kursen?
Kursen riktar sig till arbetsgivare, arbetstagare, skyddsombud och fackliga företrädare i både offentlig och privat sektor.
E-learning på dina villkor
Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. I kursen finns flera fördjupningar där vi tittar närmare på hur arbetet mot diskriminering kan gå till i praktiken. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.
Examination och kursintyg
I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.