Webbkurs

Diskrimineringslagen i praktiken

Diskrimineringslagen i praktiken

Om kursen

Välkommen till webbkursen Diskrimineringslagen i praktiken! Att förhindra diskriminering är en viktig del av arbetsmiljöarbetet och den här interaktiva webbkursen ger dig kunskap om vad diskrimineringslagen innebär i både teori och praktik.

Diskrimineringslagen omfattar i princip alla delar av vårt samhälle. Därför är den här kursen relevant för alla oavsett om du är exempelvis arbetsgivare, medarbetare, är utbildningsanordnare, är elev, bedriver näringsverksamhet, utövar myndighetsutövning och förmedlar bostäder!

Du får kunskap om vad som ryms inom begreppet diskriminering, inom vilka samhällsområden som diskrimineringslagen gäller och vilka undantag som finns. Kursen täcker även in biologiska aspekter om vad som händer i våra hjärnor när vi interagerar med andra människor och varför det är viktigt att känna till i arbetet mot diskriminering.

Kursens föreläsare, Katrin Edström, har lång erfarenhet av arbete med arbetsmiljö. Hon är övertygad om att ökad kompetens inom arbetslivet kan förebygga kommande ohälsa genom att alla involverade får en bättre förståelse och realistiska förväntningar på varandra. Det engagemanget genomsyrar kursen.

Kursen riktar sig till arbetsgivare, arbetstagare, skyddsombud och fackliga företrädare i både offentlig och privat sektor.


E-learning på dina villkor


Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. I kursen finns flera fördjupningar där vi tittar närmare på hur arbetet mot diskriminering kan gå till i praktiken. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.


Examination och kursintyg


I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.

Programpunkter

 • Lagstiftning och strukturer
 • Diskrimineringsformer
 • Diskrimineringsgrunder
 • Samhällsområden där diskrimineringslagen gäller
 • Aktiva åtgärder
 • Diskrimineringsombudsmannen
 • Biologiska förutsättningar
Katrin Edström

Manus och föreläsare

Katrin Edström VD, Arbetsrättsrådgivarna

Tillgängliga kursupplägg

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

ca 2 h Webbkurs stacks 1200 kr

Kurs: Webbkurs Diskrimineringslagen i praktiken

1. Deltagare

2. Företagsinformation

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Abonnemang till flera

Abonnemang till flera

ca 2 h Webbkurs

Kurs: Webbkurs Diskrimineringslagen i praktiken

Fyll i dina uppgifter och ange i meddelande fältet hur många platser till webbkursen du önskar så återkommer vi så snart som möjligt.

Se vår integritetspolicy

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

 • JP Arbetsmiljönet

  Informationstjänsten för dig som är arbetsmiljöansvarig, skyddsombud eller har en samordnande roll.
 • JP Arbetsrättsnet

  Informationstjänsten för dig som har personalansvar eller jobbar på en personal- och HR-avdelning.
 • JP LaglistaArbetsmiljö

  Bevaka lagar som berör arbetsmiljöfrågor med en enkel och användarvänlig laglista. Och få personligt stöd av våra jurister.

Nyheter

Vår arbetsrättsjurist Emma Stéen svarar på frågan.

2 dec 2022

Riksdagen sa ja till förslaget om att en arbetskraftsinvandrare ska ha en god försörjning genom sin anställning för att få ett arbetstillstånd beviljat.

2 dec 2022

Ska uppgiftsfördelningen av arbetsmiljöuppgifter ske från bolagsstyrelse till VD och därefter vidare ut i organisationen i ett privat bolag? Läs juristens svar!

7 nov 2022