Webbkurs

Diskrimineringslagen i praktiken

Diskrimineringslagen i praktiken

Om kursen

Välkommen till webbkursen Diskrimineringslagen i praktiken! Att förhindra diskriminering är en viktig del av arbetsmiljöarbetet och den här interaktiva webbkursen ger dig kunskap om vad diskrimineringslagen innebär i både teori och praktik.

Diskrimineringslagen omfattar i princip alla delar av vårt samhälle. Därför är den här kursen relevant för alla oavsett om du är exempelvis arbetsgivare, medarbetare, är utbildningsanordnare, är elev, bedriver näringsverksamhet, utövar myndighetsutövning och förmedlar bostäder!

Du får kunskap om vad som ryms inom begreppet diskriminering, inom vilka samhällsområden som diskrimineringslagen gäller och vilka undantag som finns. Kursen täcker även in biologiska aspekter om vad som händer i våra hjärnor när vi interagerar med andra människor och varför det är viktigt att känna till i arbetet mot diskriminering.

Kursens föreläsare, Katrin Edström, har lång erfarenhet av arbete med arbetsmiljö. Hon är övertygad om att ökad kompetens inom arbetslivet kan förebygga kommande ohälsa genom att alla involverade får en bättre förståelse och realistiska förväntningar på varandra. Det engagemanget genomsyrar kursen.

För vem passar kursen?

Kursen riktar sig till arbetsgivare, arbetstagare, skyddsombud och fackliga företrädare i både offentlig och privat sektor.


E-learning på dina villkor


Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. I kursen finns flera fördjupningar där vi tittar närmare på hur arbetet mot diskriminering kan gå till i praktiken. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.


Examination och kursintyg


I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.

Programpunkter

 • Lagstiftning och strukturer
 • Diskrimineringsformer
 • Diskrimineringsgrunder
 • Samhällsområden där diskrimineringslagen gäller
 • Aktiva åtgärder
 • Diskrimineringsombudsmannen
 • Biologiska förutsättningar
Katrin Edström

Manus och föreläsare

Katrin Edström VD, Arbetsrättsrådgivarna

Tillgängliga kursupplägg

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

Beställ din webbkurs här - du får 1 plats i 1 månad från köpdatum

ca 2 h Webbkurs stacks 1200 kr

Kurs: Webbkurs Diskrimineringslagen i praktiken

1. Deltagare

2. Företagsinformation

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Abonnemang till flera

Abonnemang till flera

ca 2 h Webbkurs

Kurs: Webbkurs Diskrimineringslagen i praktiken

Fyll i dina uppgifter och ange i meddelande fältet hur många platser till webbkursen du önskar så återkommer vi så snart som möjligt.

Se vår integritetspolicy

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom arbetsrätt och arbetsmiljörätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

 • JP Arbetsmiljönet

  Informationstjänsten för dig som är arbetsmiljöansvarig, skyddsombud eller har en samordnande roll.
 • JP Arbetsrättsnet

  Informationstjänsten för dig som har personalansvar eller jobbar på en personal- och HR-avdelning.
 • JP LaglistaArbetsmiljö

  Bevaka lagar som berör arbetsmiljöfrågor med en enkel och användarvänlig laglista. Och få personligt stöd av våra jurister.

Nyheter

Från 1 oktober 2023 gäller som huvudregel att alla medarbetare i kommuner och regioner ska ha minst 11 timmars sammanhängande dygnsvila under varje 24-timmarsperiod, och att arbetspass ska följas av dygnsvila.

14 sep 2023

Regelverket för etableringsersättningen, etableringstillägget och bostadsersättningen ses därför över.

28 aug 2023

Förvaltningsrätten finner att Bolt varken är att betrakta som arbetsgivare eller inhyrare och att bolaget därför inte har något arbetsmiljöansvar för kurirerna.

1 sep 2023