Agnes Hammarstrand

Advokat och partner, Advokatfirman Delphi

Agnes Hammarstrand är advokat och partner på Advokatfirman Delphi med inriktning mot juridik inom IT och digitalisering. Arbetar med såväl e-handel, GDPR som IT-avtal.

Vem är du? Berätta om din bakgrund!

Agnes Hammarstrand, advokat och partner på Advokatfirman Delphi med inriktning mot juridik inom IT och digitalisering. Arbetar med såväl e-handel, GDPR som IT-avtal.

Vilka kommer att vara de stora frågorna inom IT-rätten de närmaste åren?

Det stärkta skyddet för konsumenter inte minst online, överföring av personuppgifter utomlands, inte minst i ljuset av Cloud Act och liknande lagstiftning. Hur förhåller vi oss till den kinesiska inställningen till digitalisering och integritet?

Vad ser du som den idag största utmaningen i branscher som påverkas av IT-rätten?

I princip alla branscher idag påverkas av digitalisering och därmed av IT-rätten. Personligen ser jag okunskap som den största utmaningen av dem alla. En annan utmaning är att kraven på compliance kräver budget och tid för juridiken.

Hur ser du på att skriva analyser för JP Infonet?

Jättekul!

Författare i följande tjänster

Agnes kurser

I denna kurs får du en introduktion till och överblick av den lagstiftning som påverkar AI. Fokus för kursen ligger på vad som är relevant för organisationer som planerar att använda AI-tjänster i det dagliga arbetet. 

Kursledare: Agnes Hammarstrand, Emilia Malmberg Larson Livesänd Antal platser ½-dagskurs

Kursen syftar till att ge insikt i den digitala transformationen och sakkunskap vad gäller lagstiftning av AI och andra digitala teknologier.

Kursledare: Agnes Hammarstrand, Charlotta Kronblad Stockholm/Livesänd Antal platser 1-dagskurs

Det händer mycket inom konsumenträtten nu och i den här kursen sammanfattar vi vad du behöver ha koll på. Från nya regler till sanktionsavgifter.

Kurs: Nya konsumentregler

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig när ett datum finns för kursen.

Se vår integritetspolicy
Kursledare: Agnes Hammarstrand, Anna Ersson Datum ej satt. Anmäl intresse så återkommer vi när det finns.