Kurs – Nya konsumentregler

Nya konsumentregler.jpg

Det händer mycket inom konsumenträtten och flera nya regler är på gång. Till exempel föreslås en helt ny Konsumentköplag och flera andra nyheter som berör alla företag som säljer till privatpersoner, till exempel regler om rea och kundrecensioner. En annan nyhet är att företag som bryter mot konsumentreglerna kan riskera höga böter – sanktionsavgifter på upp till 4 % av omsättningen. Dessutom har myndigheter fått nya befogenheter som innebär möjlighet att genomföra dolda testköp för att granska om företag följer reglerna.  

Detta är webbinariet som ni som säljer till konsumenter oavsett bransch inte får missa! Kursen kommer ge dig kunskap de nya reglerna och vad ni som företag behöver göra för att följa dem.

Kursen hålls av två av Advokatfirman Delphis experter på konsumenträtt, Anna Ersson och Agnes Hammarstrand. Agnes och Anna har stor erfarenhet av konsumentjuridik och hjälper företag löpande med följa reglerna, till exempel genom juridiska granskningar av e-handelssajter, rutiner och villkor.

Kursledare

Agnes Hammarstrand

Advokat och partner på Advokatfirman Delphi

Anna Ersson

Advokat på Advokatfirman Delphi

Programpunkter för utbildningen:

 • Kort introduktion till konsumentreglerna

 • Tillsyn och sanktioner

 • Nya Konsumentköplagen
  - Regler om fysiska varor
  - Regler om varor med digitala delar
  - Regler om digitala tjänster och digitalt innehåll

 • Nya informationskrav
  - Rea och prissättning
  - Kundrecensioner
  - Ångerblankett

 • Nya regler om digital marknadsföring och cookies

 • Övriga nyheter inom konsumenträtten