Logga in

Glömt ditt lösenord?

Webbinarium: Gör din verksamhet redo för NIS2

Webbinarium: Gör din verksamhet redo för NIS2

Välkommen till vårt webbinarium den 25 april kl. 15.00 –16.00

Vi bunkrar och preppar som aldrig förr för att stå rustade om kriget eller krisen kommer. Men konserver och vattendunkar hjälper inte mot de kanske mest aktuella hoten: cyberattacker och nätverkskollapser. 

För att stärka och harmonisera EU-ländernas cybersäkerhet införs därför NIS2-direktivet i oktober 2024. Det innebär att en hel del nya regler kommer att införas, bland annat kring incidenthantering, säkerhet i leveranskedjor och utbildning i cybersäkerhet. Men det tillkommer också nya regler om sanktionsavgifter om man inte följer direktivet. 

I det här webbinariet förbereder våra experter dig, som jobbar i offentlig sektor eller levererar tjänster till offentlig sektor, på vilka resurser och vilket arbete som krävs för att på ett bra sätt införliva direktivet i verksamheten. För att vara säker på att man följer de nya reglerna krävs bland annat kartläggning, prioritering och genomförande av de åtgärder man identifierat som nödvändiga. Verksamheten behöver både arbeta i projektfasen med åtgärder kopplade till NIS 2-direktivet, och skapa rutiner för att även i fortsättningen ha ett systematiskt informationssäkerhetsarbete. 

Vi tar även upp nyheter som exempelvis förslaget till den nya cybersäkerhetslagen och vad NIS2 innebär för de myndigheter, regioner och kommuner–, men också universitet och högskolor – som nu kommer att träffas av direktivet.

Sändningen startar kl.15.00 och pågår i ca 1 timme. Det blir också en avslutande frågestund med möjlighet att ta upp de frågor ni funderar på. Det här webbinariet är kostnadsfritt.

Anders Jonsson

Senior Advisor Cyber Security, NIS2 & GDPR Expert

Anders Vedin

Rådgivare, jurist

Beata Rosvall

Rådgivare och jurist


_________________________________

Vi hjälper dig att införliva NIS2 i din verksamhet

Vi erbjuder ett paket för att du ska få en så bra och trygg start som möjligt i det kommande arbetet med att införliva NIS2 i din verksamhet.

I paketet ingår ITnet och Säkerhetsnet för dig och en kollega samt de två webbkurserna Introduktion till NIS2 och Praktiska förberedelser inför NIS2 till hela din avdelning. Dessutom får du 30 minuters uppstartsmöte med våra rådgivare.

Pris 10 000 kronor.

Fyll i din epost och skriv NIS2–paketet i kommentarsfältet så återkommer vi inom kort. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Antalet försök till cyberangrepp ökade kraftigt mot statliga myndigheter och leverantörer av samhällsviktiga tjänster under 2023. Det framgår av MSB:s årsredovisning av it-incidentrapporter. 

8 apr 2024

Vår expert Monika Wendleby går i den här analysen igenom avgörandet utifrån olika EU-rättskällor.

8 apr 2024

I denna analys reder vår expert Jakob Söderbaum ut begreppen, beskriver behovet och förutsättningarna för att jobba med spårbarhet med utgångspunkt i GDPR, och framhåller värdet av spårbarhet i den digitala miljön ur dataskyddssynvinkel.

12 mar 2024