Logga in

Glömt ditt lösenord?

Professor Jerzy Sarnecki blir ny expert för JP Brottmålsnet & JP Polisnet

Jerzy Sarnecki är professor i kriminologi vid Stockholms universitet och Gävle Högskola. Jerzy kommer att belysa det kriminologiska perspektivet på aktuella frågor i JP Brottmålsnet och JP Polisnet. Det innebär att han kommer att analysera och kommentera bland annat ny lagstiftning, brottsstatistik och frågor om brottsprevention.

Jerzy Sarnecki har varit med och utvecklat svensk kriminologi till att bli den ledande akademiska disciplin den är idag. Han har ett särskilt intresse för ungdomsbrottslighet i Sverige, men har även forskat om bland annat samhällets reaktioner på brott, brottsliga nätverk och brottskarriärer. I dagarna har han publicerat ett antologibidrag under rubriken ”Mer samarbete mellan forskningen och polisen”. Han har också skrivit en ESO-rapport om polisens resultatstyrning och effektivitet för Finansdepartementet. I höst utkommer volym 2 av Jerzys "Introduktion till kriminologi" samt ”An Introduction to Life-Course Criminology”.

JP Brottmålsnet vänder sig till dig som arbetar med brottmål och vill hålla dig uppdaterad på ett lätt och smidigt sätt. JP Polisnet erbjuder motsvarande möjlighet, men är skräddarsydd för dig som jobbar inom Polisen. Med tjänsterna får du full bevakning av rättspraxis, källmaterial och nyhetsmedia på respektive område. Läs mer om JP Brottmålsnet och JP Polisnet samt testa tjänsterna redan i dag!

Publicerad 6 jul 2015

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom straffrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

I ”Dödsorsaken” kommer HD fram till att det, vid flera möjliga orsaker, är tillräckligt att en handling bidragit till brottsoffrets död för att döma den åtalade för mord. Vår expert Dennis Martinsson analyserar här målet.   

9 apr 2024

Nu finns en ny lagkommentar till penningtvättsbrottslagen publicerad i JP Juridiskt bibliotek. Läs vår intervju med författaren Marie Wallin.

10 nov 2023

I avgörandet ”Advokatens överföringar” diskuterar HD straffansvar för en advokat som i sin yrkesutövning genomförde två överföringar med en veckas mellanrum från klientmedelskontot till andra personer än klienten.

2 nov 2023