Förlängd övergångsperiod för ändrade regler för vedspisar och kaminer

1 juli 2017 infördes ändrade regler vid installationer av rumsvärmare såsom braskaminer och vedspisar som eldas med pellets och ved. Boverket vill nu förlänga övergångsperioden att gälla till 1 januari 2019.

 

Under en övergångsperiod kan både tidigare eller ändrade regler tillämpas. Boverket avser nu att förlänga övergångsperioden för de ändrade reglerna till årsskiftet nästa år.

 De nya reglerna som infördes 1 juli 2017 fick en övergångsperiod på 1 år. Inför att övergångsperioden är på väg att ta slut har Boverket fått många frågor om reglerna och hur de ska tillämpas i praktiken. I våras publicerade därför Boverket förtydligande och vägledningar för de nya reglerna.  För att ge kommuner och konsumenter möjlighet att ta del av den fördjupade vägledningen samt att genomföra en omställning vill Boverket förlänga övergångsperioden.

Beslut om förlängningen ska tas den 12 juni 2018. 

Senast uppdaterad 1 jun 2018

Mer om Fastighet

Utbildningar

  • Denna kurs ger dig en genomgång av förrättningsprocessen med fokus på möjligheten till insyn och inflytande samt med fördjupning inom alla praktiskt viktiga moment. 

    Stockholm Föreläsare: Tomas Vesterlin
  • Kursen ger en bred översikt över fastighetsrätten med fördjupning i vissa valda delar. Den teoretiska basen varvas med praktiska exempel som sätter de olika reglerna i ett större sammanhang. Syftet är att bygga en helhetsförståelse för fastighetsrättsliga problem och lösningar.      

    Stockholm 2-dagarskurs Föreläsare: Tomas Vesterlin
  • Kursen ger en grundlig genomgång lokalhyresavtalet med fördjupning inom de praktiskt vanligaste frågeställningarna.

    Stockholm Föreläsare: Martina Slorach, Stefan Flemström

Prenumerera på vårt fokusbrev Mark och miljö

Se vår integritetspolicy

Webbtjänster inom området