Logga in

Glömt ditt lösenord?

Skolans ledarkonvent – mötesplatsen för ledare inom skolan

I veckan deltog JP Infonet Förlag som utställare under Skolans ledarkonvent på Munchenbryggeriet i Stockholm. Konventet är en spännande mötesplats där inspiration kombineras med vetenskap. Vi på JP Infonet Förlag fick chans att samtala med projektledare Birgitta Hartzell från Skolporten.

Birgitta_Hartzell.jpg

Skolans ledarkonvent anordnades i år för fjärde gången. Konferensen grundades av Friskolornas riksförbund, SKL, Skolchefsföreningen och Skolporten. Dessa fyra grundare hade en vilja att tillsammans lyfta upp ledarskapsfrågorna i skolan för att undvika ett ”vi” och dom-tänk” mellan olika skolor. Konferensens deltagare är skolledare, förskolechefer, rektorer, biträdande rektorer och skolchefer.

 – Vår önskan är att alla deltagare ska få en uppmuntran i sin profession genom denna konferens, för att inte fastna i det som inte är bra. Tanken är att man ska bli bekräftad i det man gör och känna att man är på rätt spår i hur man tänker. Som arrangörer önskar vi även att man ska bli utmanad genom att exempelvis få ta del av forskning man inte hört om innan. Det är även viktigt med tid för utbyte av erfarenhet vid kaffepauserna och luncherna, menar Birgitta Hartzell.

Årets upplaga av Skolans ledarkonvent har dragit cirka 380 deltagare, vilket är 100 fler än föregående år. Detta beror bland annat på att det är flera storgrupper som har bokat upp sig, att många deltagare återvänt samt att många kommuner deltar med skolchef och kommunens rektorer. Temat för årets ledarkonvent var professionen och verksamhetens utveckling. Vetenskap och forskning ligger till grund för merparten av det föreläsarna behandlar.

– Det som skiljer oss från andra event är bland annat det att vi inte enbart talar om ledarskapsfrågor. Föreläsningarna är inte bara inspiration, då nästan alla föreläsare har vetenskaplig bakgrund. Vi har en bredd i programpunkterna och det finns exempelvis parallella pass, bland annat för förskolan och grund- och gymnasieskolan. Det ligger ett stort värde i att förskolechefer och rektorer från grundskolan har glädje och utbyte av samma konferens, menar Birgitta Hartzell.

Birgitta Hartzell tycker att utställarna tillför mycket genom det breda utbudet av tjänster. Allt från litteratur till juridik exponeras och den variationen är mycket uppskattad av deltagarna. Deltagarna uppskattar även tillfället att ställa frågor och hämta in ny information i en annars hektisk vardag.

Vi från JP Infonet presenterade vårt utbud av juridiska verktyg inom skolområdet; vår juridiska informationstjänst JP Skolnet, våra utbildningar och konsulttjänster. Konferensen var givande för oss och bjöd på många spännande möten och föreläsningar. Samtalen gav oss nya kontakter för framtida samarbeten samt idéer för att utveckla relationerna med redan befintliga kunder.

Vi ser fram emot ett återseende vid Skolans ledarkonvent 2015!

Publicerad 28 nov 2014

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom skoljuridik:

Se vår integritetspolicy