Logga in

Glömt ditt lösenord?

Sverige deltar i EU-upphandling av apkoppsvaccin

upphandling_Sverige_deltar_i_EU-upphandling_av_apkoppsvaccin.jpg

Den Europeiska kommissionen har bett medlemsländerna att utse en företrädare till styrgruppen för den EU-gemensamma upphandlingen av vaccin mot infektion med apkoppsvirus. Socialdepartementet beslutar att Folkhälsomyndigheten ska företräda Sverige i gruppen.

– EU-gemensamma inköp av vaccin och läkemedel tjänade oss väl under pandemin och kan nu göra det igen. Folkhälsomyndigheten har den kompetens och expertis som behövs för att företräda Sverige i dessa frågor, säger socialminister Lena Hallengren.

Publicerad 17 aug 2022

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom konkurrensrätt och upphandlingsrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Enligt domstolen har en region åberopat den nya omständigheten på ett sätt som inte är tillåtet enligt bestämmelsen om preklusion i 20 kap. 5 c § LOU.

22 mar 2024

EU-domstolen har avgjort ett mål om möjligheten för en upphandlande myndighet att avstå från att regelbundet indexreglera avtalspriset i förhållande till kostnadsökningarna. Eva Lindahl Toftegaard analyserar domen. 

22 mar 2024

Anna Ulfsdotter och Elin Nilsson på Advokatfirman Ulfsdotter går i denna analys igenom reglerna om onormalt låga anbud och analyserar de senaste avgörandena på området.

28 feb 2024