Logga in

Glömt ditt lösenord?

IMY utfärdar sanktionsavgift mot Klarna

dataskydd_IMY-utfärdar-sanktionsavgift-mot-Klarna.jpg

Integritetsskyddsmyndigheten har utfärdat en administrativ sanktionsavgift på sju och en halv miljoner kronor mot Klarna Bank AB. Detta efter att en granskning visat att företaget inte uppfyllt flera av reglerna i dataskyddsförordningen. 

Till exempel har bolaget

  • lämnat bristfällig information om de registrerades rättigheter
  • lämnat ofullständig och missvisande information om vilka som var mottagare av olika kategorier av personuppgifter när uppgifter delades med svenska respektive utländska kreditupplysningsföretag
  • inte lämnat information om för vilket ändamål och med stöd av vilken rättslig grund som personuppgifter behandlades i en av bolagets tjänster
  • inte lämnat information om till vilka länder utanför EU/EES som personuppgifter överfördes eller om var och hur den enskilde kunde få information om de skyddsåtgärder som gällde för överföringen till tredjeland.

Publicerad 12 apr 2022

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

Antalet försök till cyberangrepp ökade kraftigt mot statliga myndigheter och leverantörer av samhällsviktiga tjänster under 2023. Det framgår av MSB:s årsredovisning av it-incidentrapporter. 

8 apr 2024

Vår expert Monika Wendleby går i den här analysen igenom avgörandet utifrån olika EU-rättskällor.

8 apr 2024

I denna analys reder vår expert Jakob Söderbaum ut begreppen, beskriver behovet och förutsättningarna för att jobba med spårbarhet med utgångspunkt i GDPR, och framhåller värdet av spårbarhet i den digitala miljön ur dataskyddssynvinkel.

12 mar 2024