Logga in

Glömt ditt lösenord?

Kränkande behandling i skolan

Vi hjälper dig att reda ut juridiken på området

Vi erbjuder juridisk rådgivning, utbildningar och beslutsstöd för dig som behöver hjälp med att arbeta mot kränkningar, trakasserier och diskriminering i skolan. Välkommen att utforska vårt utbud av tjänster och ta reda på hur vi kan hjälpa dig och dina kollegor att skapa trygghet i era beslut och processer kring kränkande behandling.

Juridisk rådgivning


rådgivning-om-kränkande-behandling.jpg

Oavsett om det handlar om att få stöd i att förebygga och förhindra kränkande behandling eller anmäla, utreda och åtgärda finns våra juridiska rådgivare bara ett mejl eller samtal bort. De har lång erfarenhet av att hantera alla typer av frågor som rör kränkningar i skolan.

Vi finns till hands både för enklare frågor och längre uppdrag. Och med ett rådgivningsabonnemang får du förtur till våra rådgivare.

Livesänd kurs – Skolans och förskolans arbete mot diskriminering och annan kränkande behandling

En kurs om det regelverk och den praxis som rör kränkande behandling. Med särskilt fokus på skolans ansvar för att motverka kränkningar på nätet.

Delta i vår livesända kurs om kränkande behandling och få fri tillgång till webbkursen "Skolans arbete mot kränkande behandling" under en hel månad. Ange rabattkoden webbkurs2023 i din anmälan för att ta del av erbjudandet.

Webbkurs – Skolans arbete mot kränkande behandling

I den här webbkursen får du praktiskt stöd i hur du hanterar arbetet mot kränkande behandling enligt skollagen. Den ingår kostnadsfritt i en månad om du deltar i den livesända kursen här ovan.


JP Skolnet – beslutsstöd och bevakning av skoljuridik

Skolnet 2@2x-100.jpg

Med JP Skolnet får du ett omfattande rättsligt beslutsstöd inom skolfrågor och en bred bevakning av skoljuridiken, där kränkande behandling är ett av alla ämnen. Våra egna jurister och externa experter vägleder dig genom juridiken.

Du får tillgång till de senaste lagändringarna, domarna och besluten. Tjänsten är en stor kunskapsbank med bland annat analyser, referat av domar och beslut, lagkommentar till skollagen, en stor frågebank samt blanketter och checklistor. Via vår ämnesguide kan du till exempel fördjupa dig i lagstiftningen kring att anmäla, utreda och åtgärda kränkande behandling.

Så tycker våra kunder om JP Skolnet


"Databaserna är en guldgruva att ösa kunskap ur. JP Infonets tjänster är kompetensutvecklande och ger varje dag en god omvärldsbevakning" 

Rickard Nilsson, Direktör, Lokalförvaltningen - Göteborgs Stad

"Jag använder ofta JP Skolnet. Den är tydlig, det är lätt att hitta och den har en mycket bra sökfunktion. Särskilt bra och användbar tycker jag att skollagen med lagkommentarer är"

Joakim Gestberg, Skolchef - Utvecklingspedagogik Sverige AB