Webbkurs

GDPR Bas

GDPR Bas

Om kursen

Välkommen till GDPR bas! Den här kursen ger grundläggande kunskaper i GDPR och riktar sig till dig som är anställd eller chef inom offentlig sektor. Vi går bland annat igenom kriterierna för personuppgifter och vilka krav som ställs för en säker hantering. Dessutom får du praktisk vägledning i hur man förebygger personuppgiftsincidenter och vad man gör om olyckan är framme. 

Bland annat besvaras frågor som när man får lämna ut allmänna handlingar, vilka rättigheter den registrerade har, vilka uppgifter man kan skicka till externa organisationer med mera.

Kursen är praktiskt orienterad och innehåller övningar baserade på verkliga problem som kan uppstå vid hantering av personuppgifter och vid tillämpning av dataskyddsförordningen. Dessutom avslutas varje avsnitt med en sammanfattande checklista. På så sätt får du verktygen du behöver för att hantera personuppgifter på ett korrekt och säkert sätt i just din verksamhet. 

Vår fördjupande webbkurs för dig som arbetar med GDPR i praktiken hittar du här


E-learning på dina villkor

Du genomför kursen i ditt eget tempo vid datorn, surfplattan eller mobilen. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.


Examination och kursintyg

I slutet av kursen gör du ett test där du svarar på ett antal flervalsfrågor. När du klarat testet får du ett kursintyg.


Så tycker våra kunder 

"JP Infonets basutbildning med avslutande examination är lättillgänglig och tillräckligt omfattande för att hjälpa oss som organisation att uppfylla en del av de krav som ställs på utbildning med anledning av Dataskyddsförordningen."
Linnea Huhta, kanslichef - Pajala kommun

”Mycket bra kurs, lätt att förstå och saklig.”
Niklas Nises, it-​support - Shamsen Assistans

"Lätt och tydlig information för både personalansvarig och ekonomiansvarig på vår förskola."
Susanne Borg, förskolechef - Apalby förskola

Programpunkter

 

  • GDPR i förhållande till annan lagstiftning
  • Grundläggande begrepp
  • Rättslig grund för personuppgiftsbehandling
  • Grundläggande principer
  • Missbruksregeln
  • Centrala roller
  • Den registrerades rättigheter
  • Tillsyn och sanktionsavgift
Didrik Värmon

Manus och föreläsare

Didrik Värmon är jurist och arbetar med juridisk rådgivning och utbildning inom dataskydd, kamerabevakning och E-privacy juridik på JP Infonet.

Victor Wiklert

Manus och föreläsare

Tillgängliga kursupplägg

Beställ din webbkurs här

Beställ din webbkurs här

ca 1,5 h Webbkurs stacks 1200 kr

Kurs: Webbkurs GDPR Bas

1. Deltagare

2. Företagsinformation

Se vår integritetspolicy Se våra villkor
Abonnemang till flera

Abonnemang till flera

ca 1,5 h Webbkurs

Kurs: Webbkurs GDPR Bas

Fyll i dina uppgifter och ange i meddelande fältet hur många platser till webbkursen du önskar så återkommer vi så snart som möjligt.

Se vår integritetspolicy

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom it-rätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

  • JP ITnet

    Informationstjänsten för dig som arbetar med juridiska frågor inom IT och dataskydd.
  • Rådgivning inom dataskydd

    Behöver du vägledning i frågor som rör GDPR och dataskydd? Våra specialiserade jurister hjälper gärna till.
  • JP Registerförteckning

    Ett enkelt och användarvänligt verktyg för att uppfylla krav på dokumentation av personuppgiftsbehandling.

Nyheter

Monika Wendleby har analyserat en intressant dom från kammarrätten som öppnar upp för att besluten ska kunna överklagas.

22 nov 2021

Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen med förslag på ändringar i mediegrundlagarna.

22 nov 2021

Integritetsskyddsmyndigheten har beslutat att inleda en granskning av Sveriges Kommuner och Regioners nationella väntetidsdatabas.

22 nov 2021