Logga in

Logga in formulär

Ange ditt användarnamn. Ange ditt lösenord. Glömt ditt lösenord?

Juristpaketet – ett prisvärt och flexibelt alternativ för advokater och jurister

Juristpaketet innehåller en rättsdatabas med lagkommentarer och övrigt juridiskt material som jurister behöver, specialanpassat för varje verksamhet. Dessutom innehåller informationstjänsterna värdefullt material i form av analyser och nyheter som förkortar inläsningen och bidrar med spetskompetens.

I över 20 år har JP Infonet samlat in och utvecklat juridisk information. De senaste åren har företaget gjort en omfattande satsning på utveckling av tjänster till juristmålgruppen. Exempelvis har över 100 framstående skribenter och analytiker knutits till JP Infonet för att skriva lagkommentarer och bistå med sin expertis.

– Mycket resurser har lagts ned i framtagningen av djupa lagkommentarer för att färdigställa Juristpaketet, ett samlingserbjudande där JP Juridiskt bibliotek och JP Rättsfallsnet kombineras med den expertis och omvärldsbevakning jurister efterfrågar, till exempel JP Straffrättsnet, JP Migrationsnet, JP Upphandlingsnet, JP ITnet eller JP Climatenet som lanserades nu i januari, säger Kajsa Palmberg, affärs- och marknadschef på JP Infonet.

JP Rättsfallsnet innehåller i dag över tre och en halv miljoner domar. Tjänsten bevakar nya avgöranden från förvaltningsdomstolar och allmänna domstolar, och innehåller även äldre domar och beslut. JP Rättsfallsnet innehåller en omfattande bevakning av rättsfall från samtliga instanser i de allmänna domstolarna och förvaltningsdomstolarna med möjlighet till individualiserade sökordsbevakningar.

JP Juridiskt bibliotek länkar samman Sveriges lagar – paragraf för paragraf – med relevanta förarbeten ända tillbaka till 1700-talet. Här finns aldrig tidigare digitaliserat grundmaterial, kommenterat och analyserat av experter, samtidigt som tjänsten uppdateras dagligen.

Juristpaketet består av JP Rättsfallsnet och JP Juridiskt bibliotek, plus det antal specialisttjänster juristerna önskar. Informationstjänsterna innehåller rättskällor, vägledande dokument, cirka 2 500 fördjupande analyser och 23 000 referat, checklistor, nyheter och mycket mer, alltid kvalitetsgranskat av jurister. Specialiserade jurister inom ett rättsområde gör också aktiva urval och lyfter fram det viktigaste, som exempelvis särskilt intressanta domar eller beslut.

– Vi är mycket stolta över de ledande experter som skriver våra utförliga lagkommentarer och analyser och att vi nu äntligen kan erbjuda vår paketering fullt ut till advokater och jurister. Eftersom vi anpassar och skräddarsyr paketet efter varje jurists behov betalar våra kunder bara för innehåll som de faktiskt vill ha. Därför har vi möjlighet att vara både flexibla och prisvärda, avslutar Kajsa Palmberg.

Läs mer om Juristpaketet och prova kostnadsfritt här >

Publicerad 17 apr 2024

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev inom straffrätt:

Se vår integritetspolicy

Upptäck mer

Kurser

Tjänster

Nyheter

I ”Dödsorsaken” kommer HD fram till att det, vid flera möjliga orsaker, är tillräckligt att en handling bidragit till brottsoffrets död för att döma den åtalade för mord. Vår expert Dennis Martinsson analyserar här målet.   

9 apr 2024

Nu finns en ny lagkommentar till penningtvättsbrottslagen publicerad i JP Juridiskt bibliotek. Läs vår intervju med författaren Marie Wallin.

10 nov 2023

I avgörandet ”Advokatens överföringar” diskuterar HD straffansvar för en advokat som i sin yrkesutövning genomförde två överföringar med en veckas mellanrum från klientmedelskontot till andra personer än klienten.

2 nov 2023