Skoljuridik och verktyg för dig som arbetar inom skolans värld

Skolans värld har blivit allt mer reglerad och det finns många aspekter att förhålla sig till. Inom skoljuridik har vi djup kompetens och stor erfarenhet. Våra webbtjänster hjälper dig att hålla dig ständigt uppdaterad och ger dig intressanta och fördjupande analyser inom aktuella ämnen. Idag förser vi en stor andel av Sveriges kommuner, friskolor och rektorer med det material de behöver för att förhålla sig till skolans regelverk. 

Låt utbildningen komma till er!

Låt utbildningen komma till er!

Upptäck våra kundanpassade utbildningar med rutinerade jurister och uppskattade föreläsare.

Läs mer
Juridisk rådgivning inom skolans område

Juridisk rådgivning inom skolans område

Vi erbjuder allt från enkel rådgivning online till mer omfattande konsultuppdrag som anpassas specifikt efter era önskemål.

Läs mer
Juridiska uppdateringskurser på webben

Juridiska uppdateringskurser på webben

Nu kan alla ta del av aktuell information på sina egna villkor! 

Läs mer

Prenumerera på vårt fokusbrev Skola

Nyheter

  • Många gymnasiala lärlingar får jobb

    Elever som går en gymnasial lärlingsutbildning har stor chans att snabbt komma in i arbetslivet. En ny undersökning visar att majoriteten av de gymnasieelever som gått en lärlingsutbildning får jobb inom ett och ett halvt år.

  • Nya lagar på utbildningsområdet 1 juli 2017

    Flera viktiga lagar och förordningar på skolans område trädde i kraft vid halvårsskiftet 2017. Bland de nya lagarna finns bland annat ett nytt typ av studiestöd och en skyldighet att erbjuda lovskola.

  • Fler nyanlända ska uppnå behörighet till gymnasieskolan

    Regeringen har fått in förslag på hur nyanlända elever som kommer till Sverige i högstadieåldern ska klara av att få behörighet till gymnasieskolan.