Rättsväsendet

Vi tillgodoser hela ditt behov av information oavsett om du arbetar på myndighet, domstol eller advokatbyrå. JP Infonet är ett kunskapsföretag med bred expertis inom bland annat straffrätten samt säkerhets- och ordningsfrågor och kan erbjuda ett omfattande juridiskt grundmaterial.

Laglistor för ditt behov

Laglistor för ditt behov

Upptäck våra effektiva och användarvänliga laglistor som täcker de rättsområden du har behov av att bevaka, exempelvis inom miljö, arbetsmiljö eller dataskydd. 

Läs mer
Skräddarsy din egen webbtjänst

Skräddarsy din egen webbtjänst

Har du en idé som du vill förverkliga? Vi skapar en helt egen webbtjänst efter dina önskemål. Ständigt uppdaterad, ständigt tillgänglig. 

Läs mer

Nyheter

  • Terrorismlagstiftningen utvidgas enligt nytt förslag

    Regeringen föreslår en mer heltäckande straffrättslig terrorismlagstiftning. Förslagen innebär att nästan alla straffbestämmelser i de tre särskilda lagarna på området utvidgas.

  • 22-årig dotter giftes bort under dödshot - nu döms pappan till fängelse

    Pappan hotade och tvingade dottern att gifta sig med en man som han valt ut i Afghanistan. Nu döms pappan till 4 års fängelse för bland annat äktenskapstvång och olaga hot. Målet är unikt eftersom det är första gången som någon döms för äktenskapstvång i svensk domstol.

  • Ny HD-dom om påföljdsbestämning för mord

    År 2014 ändrades straffskalan för mord i 3 kap. 1 § brottsbalken. Syftet var att livstidsstraffet skulle vara normalstraffet på så sätt att det skulle användas i betydligt större utsträckning än tidigare.